Wolno wędzona łopatka wieprzowa z surówką z kapusty pekińskiej i freskiem Queso

Wolno wędzona łopatka wieprzowa z surówką z kapusty pekińskiej i freskiem Queso
Jeśli masz około 15 godzin do spędzenia w kuchni, wolno wędzona łopatka wieprzowa z surówką z kapusty pekińskiej i freskiem Queso może być świetnym bezglutenowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 58 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 519 kalorii . Ten przepis służy 10 osobom. Za 3,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 25 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką ostry sos, tymianek, fresk queso i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku , co jest niesamowitym wynikiem. Podobne przepisy to Wolno wędzona łopatka wieprzowa z surówką z kapusty pekińskiej i freskiem Queso ,Paszteciki wieprzowe z sosem śliwkowym i surówką z kapusty pekińskiej oraz Tacos z koreańskim smażonym kurczakiem i słodką sałatką, chrupiącym makaronem + Queso Fresco .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 2 szklanki zrębków drzewnych (orzesznik lub jabłko), namoczonych w wodzie przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Trójkolorowa Mieszanka Sałatki ColeslawPosiekana Trójkolorowa Mieszanka Sałatki Coleslaw
Pokrojone Delikatesowe PastramiPokrojone Delikatesowe Pastrami
Żurawina Odcedzona Z Puszki Do PodaniaŻurawina Odcedzona Z Puszki Do Podania
3
Rozgrzej olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana MeksykańskaKwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana Meksykańska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)3 Uncje Ciasteczek Imbirowych, Drobno Pokruszonych (około 12)
4
Dodać tymianek, czosnek, cebulę, proszek ancho chile, brązowy cukier, kminek, kolendrę, sok pomarańczowy, sok z limonki, 1/2 wody i chipotle i gotować, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Drobno Pokrojone W Kostkę Obrane JabłkoDrobno Pokrojone W Kostkę Obrane Jabłko
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
KolendraKolendra
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
4 Szklanki Jednodniowego Chleba Kukurydzianego, Pokruszonego4 Szklanki Jednodniowego Chleba Kukurydzianego, Pokruszonego
Ziemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartkiZiemniaki Z Czerwoną Skórką, Pokrojone W ćwiartki
KminekKminek
2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)2 łyżki Przyprawy Do Grilla (zalecane: Przyprawa Do Steków Montreal)
Posiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do PodaniaPosiekane Orzechy Pekan Lub Orzechy Włoskie Do Podania
Żurawina Odcedzona Z Puszki Do PodaniaŻurawina Odcedzona Z Puszki Do Podania
5
Zdjąć z ognia i ostudzić.
6
Włóż wieprzowinę do dużego rondla i zalej marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Pieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę1 Poblano Chile, Upieczone, Obrane I Pokrojone W Kostkę
7
Wyjmij wieprzowinę z lodówki na 30 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Rozgrzej grill węglowy na ciepło pośrednie i połóż namoczone zrębki na wierzchu węgli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Delikatesowe PastramiPokrojone Delikatesowe Pastrami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
9
Połóż wieprzowinę na grillu, przykryj i pozwól dymić, aż temperatura wewnątrz grilla osiągnie 220 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
10
Dodaj frytki, jeśli to konieczne, aby kontynuować wędzenie, aż wewnętrzna temperatura wieprzowiny osiągnie 140 stopni F. Następnie po prostu pozwól wieprzowinie dokończyć gotowanie, aż wewnętrzna temperatura osiągnie około 190 stopni F. Może to zająć około 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone Delikatesowe PastramiPokrojone Delikatesowe Pastrami
Pieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Daj wieprzowinie odpocząć 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową Kostkę
12
Rozdrobnij wieprzowinę i podawaj na ciepłych tortillach posypanych surówką z kapusty pekińskiej, ostrym sosem, świeżymi liśćmi kolendry i freskiem queso.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Kapusta NapaKapusta Napa
Queso FrescoQueso Fresco
Lub 3 Kreski Ostrego Sosu (zalecane: Tabasco)Lub 3 Kreski Ostrego Sosu (zalecane: Tabasco)
1 Małe Mango, Pokrojone W Małą Kostkę1 Małe Mango, Pokrojone W Małą Kostkę
Pieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową KostkęPieczeń Wieprzowa Bez Kości, Oczyszczona I Pokrojona W 1-calową Kostkę
13
Majonez, ocet, olej i nasiona selera ubić na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blok Sera ColbyBlok Sera Colby
Nasiona SeleraNasiona Selera
Ściśnij świeże, Posiekane Liście KolendryŚciśnij świeże, Posiekane Liście Kolendry
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
Kwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana MeksykańskaKwaśna śmietana Lub Kwaśna śmietana Meksykańska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
14
Wymieszaj zieloną cebulę i chili serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano PepperSerrano Pepper
Pierś Z Indyka Z RożnaPierś Z Indyka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Goya I Przyprawa WarzywnaSałatka Goya I Przyprawa Warzywna
15
Do dużej miski włóż kapustę i marchewkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski Chleb (o Grubości 3/4 Cala), TostowyWłoski Chleb (o Grubości 3/4 Cala), Tostowy
1 Do 3 Chili Serrano1 Do 3 Chili Serrano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
16
Dodaj dressing i fresk queso i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco

Składniki

2(zima)heaping łyżki ancho chile proszekheaping łyżki ancho chile proszek606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków2kgsłopatka wieprzowa bez kości (ołopatka wieprzowa bez kości (o2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1Dużemarchew, juliennedmarchew, julienned11 funt cukinii,nasiona seleranasiona selera1lub 2 chipotle w adobo, drobno posiekanelub 2 chipotle w adobo, drobno posiekane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCiepłe tortille kukurydzianeCiepłe tortille kukurydziane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCiepłe tortille kukurydzianeCiepłe tortille kukurydziane10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieże liście kolendryŚwieże liście kolendry4gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany4zielona cebula, grubo posiekanazielona cebula, grubo posiekana11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOstry sosOstry sos10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier2(zima)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1216 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki566 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1GłowaKapusta Napa, drobno rozdrobnionaKapusta Napa, drobno rozdrobniona1866 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy61Orzechy dowolne (posiekane)pokruszony queso frescopokruszony queso fresco122Orzechy dowolne (posiekane)pokruszony queso frescopokruszony queso fresco2serrano chilesserrano chiles1Dużebiała cebula, posiekanabiała cebula, posiekana

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to świetny wybór na łopatkę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Możesz spróbować Etude Heirloom Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
Etiuda Heirloom Pinot Noir
Etiuda Heirloom Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia67
Magazyn