Wiśniowe bomby
Cherry Bombs trwa około 15 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 449 kalorii, 5 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką wiśnie w czekoladzie, bitą śmietanę, syrop czekoladowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 28%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Wypróbuj bomby czekoladowo-wiśniowe, bomby wędzone wiśniowe i bezglutenowe bomby z podwójną czekoladą wiśniową (bez nabiału i jajek), jeśli szukasz podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyłóż dwie foremki na muffinki folią spożywczą. Rozłóż lody pomiędzy filiżankami. Do każdej wciśnij wiśnię w czekoladzie; gładkie lody na wiśniach. Zamrażaj przez noc lub do momentu, aż stwardnieje.
Odwróć lody na woskowany talerz wyłożony papierem; zdejmij i wyrzuć plastikowe opakowanie.
Rozsmaruj dżem na lodach; zamrozić do twardości.
Umieść ruszt na arkuszu woskowanego papieru. Za pomocą widelca przenieś lody na kratkę.
Na każdą z nich wlać polewę lodową, tak aby się nią pokryła.
Przełożyć na talerze deserowe; zamrozić do momentu podania.
Podawać z bitą śmietaną i syropem czekoladowym.