Wiśnia-Merlot Granita
Cherry-Merlot Granita może być tylko deser szukasz. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 68 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cukier, pępek pomarańczy, merlot, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Wiśnia-Merlot Granita, Blackberry Merlot Granita, oraz Cherry-Merlot Brownie Bites.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę wody i cukru w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać w kostkach lodu.
Podczas gdy mieszanina cukru dochodzi do wrzenia, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z pomarańczy, aby zmierzyć odpowiednio 1 łyżkę stołową i 1/2 szklanki.
Umieść wiśnie i mieszaninę cukru w blenderze; proces przez 1 minutę lub do puree, zatrzymując się w razie potrzeby, aby zeskrobać boki. Wymieszać skórkę, sok i 1 szklankę merlot; wlać do 8-calowej kwadratowej patelni. Przykryć i zamrozić na 8 godzin lub do twardości.
Wyjąć mieszaninę z zamrażarki; zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta.