Wieprzowina Tempura z sosem Finnadinni

Wieprzowina Tempura z sosem Finnadinni
Wieprzowina Tempura z sosem Finnadinni może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Jeśli masz proszek do pieczenia, ocet balsamiczny, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, Japoński SOS Tempura, oraz Sardynki Tempura z sosem Tonnatto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić wszystkie płyny, cukier i jalapeno w blenderze i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj kolendry, pietruszka, bazylia i mięta i Puls 5 do 6 razy. Uwaga dla kucharzy: aby pulsować: blender należy włączyć na dużą prędkość, a następnie wyłączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać czosnek i pulse 3 razy więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Wyjmij sos z miksera do miski i pozostaw na 1 godzinę przed użyciem, jeśli to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W misce, wymieszać wszystkie suche składniki razem, dobrze mieszając. Następnie ubij jajko, wodę gazowaną i ocet. Utrzymuj tempurę w stanie zimnym do momentu użycia, a następnie ponownie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
W misce do mieszania, dodać maślankę i przyprawę Cajun i trzepaczka dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Dodać wieprzowinę i marynować przez 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
8
W głębokiej frytkownicy lub garnku z ciężkim dnem podgrzej tyle oleju, aby wszedł w połowie boków garnka, do 350 stopni F, A piekarnik do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Wyjąć wieprzowinę z marynaty i dodać ją do ciasta tempura.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
10
Wyjąć wieprzowinę z ciasta, 1 plasterek na raz i ostrożnie dodać do gorącego oleju. Smażyć na złoty kolor, 4 do 5 minut. Gotowanie wieprzowiny powinno odbywać się w 2 do 3 partiach. Ułóż wieprzowinę na patelni z prześcieradłem i utrzymuj ją w rozgrzanym piekarniku 300 stopni F. Po ugotowaniu wieprzowiny porcję wieprzowiny na talerze i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluźno zapakowane liście bazyliiluźno zapakowane liście bazylii4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Cajun spiceCajun spice596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluźno zapakowane liście kolendryluźno zapakowane liście kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy11 funt cukinii,barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1jalapeno, posiekane i pokrojone w kostkęjalapeno, posiekane i pokrojone w kostkę1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluźno zapakowane liście miętyluźno zapakowane liście mięty8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej do smażeniaOlej do smażenia596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluźno zapakowane liście pietruszkiluźno zapakowane liście pietruszki680Orzechy dowolne (posiekane)polędwiczki wieprzowe, pokrojone w plasterki o grubości 1/2 cala napolędwiczki wieprzowe, pokrojone w plasterki o grubości 1/2 cala na11 funt cukinii,ocet winny ryżowyocet winny ryżowy11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda sodowawoda sodowa2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych3(zima)biały ocet balsamicznybiały ocet balsamiczny
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn