Wegetariańskie Chili

Wegetariańskie Chili
Wegetariańskie Chili może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 380 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest idealny do Super Bowl. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka fasoli, ser Monterey jack, regularne oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj 5th Annual Chili Contest: wpis # 3-Wegetariańska Quinoa Chili + cotygodniowe Menu, Wegetariańskie Chili, oraz Najlepsze wegetariańskie Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W wolnej kuchence, połączyć wszystkie składniki oprócz kuskus, rozdrobniony ser, kolendra i sól i pieprz. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 do 8 godzin lub na wysokim przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
KolendraKolendra
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
3
5 do 10 minut przed podaniem (w zależności od temperatury wolnej kuchenki) dodać kuskus, przykryć i gotować, aż kuskus będzie miękki. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
4
Tuż przed podaniem, top każdą porcję z posiekanym serem i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RozdrobnionySer Rozdrobniony
KolendraKolendra

Wyposażenie

Składniki

425Orzechy dowolne (posiekane)czarna fasola, opłukana i osuszonaczarna fasola, opłukana i osuszona425Orzechy dowolne (posiekane)fasola czerwona, opłukana i osuszonafasola czerwona, opłukana i osuszona794Orzechy dowolne (posiekane)pomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę425Orzechy dowolne (posiekane)fasola biała (cannellini), opłukana i osuszonafasola biała (cannellini), opłukana i osuszona2(zima)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża miętaPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża mięta796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1zielona papryka, posiekana i posiekanazielona papryka, posiekana i posiekana11 funt cukinii,kolendra mielonakolendra mielona2(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony11 funt cukinii,posiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuliposiekana świeża trybula lub 1 łyżka suszonej trybuli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone marynowane jalapeno (z puszki lub słoika)mielone marynowane jalapeno (z puszki lub słoika)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimrożone baby lima beans lub regularne Lima beansmrożone baby lima beans lub regularne Lima beans1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ser Monterey jackrozdrobniony ser Monterey jack2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula2(zima)suszone oregano meksykańskie lub zwykłe oreganosuszone oregano meksykańskie lub zwykłe oregano6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion warzywny o obniżonej zawartości sodubulion warzywny o obniżonej zawartości sodu

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Weinert Cavas de Weinert. Recenzenci bardzo lubią to z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn