Wegański Sos Grzybowy
Wegański sos grzybowy wymaga z grubsza 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka mleka bezmlecznego, niebielona mąka, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Dobrze sprawdza się jako sos. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 17%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Wegański Sos Grzybowy, Wegański Sos Grzybowy, oraz Niesamowity Wegański Sos Grzybowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać grzyby i 1 łyżkę wody i gotować przez kolejne 3 minuty.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez kolejną minutę.
Dodaj bulion warzywny, zioła, drożdże odżywcze, sherry i sos sojowy. W misce ubij lub zmiksuj (blenderem ręcznym) "mleko" i mąkę, aż będą gładkie.
Dodaj go do rondla i dobrze wymieszać. Dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podania.