Warzywa gotowane na parze w sosie orzechowym z ryżem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc daj gotowane na parze warzywa w sosie orzechowym z ryżem. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,68 zł za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz regularne bakłażan, bok choy, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Azjatycki Ryż kokosowy z warzywami gotowanymi na parze w sosie sojowo-limonkowo-imbirowym, Warzywa gotowane na parze z ryżem-wino Vinaigrette, oraz Warzywa Chińskie na parze z brązowym ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kosz parowca w 1/2 cala wody w rondlu lub patelni (woda nie powinna dotykać dna kosza).
Umieść bakłażan, paprykę, marchewkę, bok choy i cebulę w koszu na parze. Przykryć szczelnie i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Na parze 5 do 8 minut lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące-miękkie; dodaj strąki grochu na ostatnią minutę gotowania na parze.
Beat sos sojowy, masło orzechowe, sos hoisin, gingerroot i czosnek w dużej misce, za pomocą trzepaczką, aż mieszane.
Dodać warzywa do mieszanki masła orzechowego; wrzucić.