Wafle Czekoladowe
Gofry czekoladowe wymagają ok. 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 71 centów za porcję. Ten poranny posiłek ma 412 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz kakao w proszku, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 208 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gofry:: Gofry Solone Karmelowo-Jabłkowe, Czekoladowe Ciasteczka Waflowe, oraz Czekoladowe Ciasteczka Waflowe.
Instrukcje
Rozgrzej gofrownicę zgodnie ze wskazówkami producenta.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao w proszku, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną. W innej misce ubić jajka, roztopione masło i wanilię, a następnie dodać maślankę.
Dodać mokre składniki do suchego i wymieszać w czekoladzie tylko do połączenia. Odstawić na 5 minut.
Kadzi zalecaną ilość ciasta waflowego na środek żelazka. Zamknąć blat żelazka i gotować, aż wafel będzie chrupiący z obu stron i będzie łatwo usunięty z żelaza.
Podawać natychmiast lub ogrzać w piekarniku 200 stopni F, aż będzie gotowy do podania.