Gorzkie warzywa z jajkiem w koszulce i kawałkami Prosciutto
Gorzkie warzywa z jajkiem w koszulce i kawałkami Prosciutto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 84g tłuszczu i w sumie 866 kalorii. Za $5.92 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, gorzkie warzywa, takie jak frisee, musztarda dijon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka gorzko-Zielona zawinięta w Prosciutto, Prosciutto, Asiago & Bitter Greens Pizz ' Alad, oraz Ogolona Sałatka z kawałkami Prosciutto dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Aby rozpocząć dressing, umieść mielony estragon w misce i dodaj musztardę Dijon.
W przypadku jaj upewnij się, że po uruchomieniu mają temperaturę pokojową. Doprowadź wodę do wrzenia w głębokim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodaj ocet winny i sól. Dostosuj ciepło, aby woda ledwo bąbelkowała. Pojedynczo rozbij jajka do kubków z kremem lub małej miski, a następnie delikatnie wsuń do wody. Gotuj jajka przez około 1 1/2 minuty, a następnie łyżką cedzakową delikatnie unieś i uformuj białka wokół żółtek. Kontynuuj gotowanie, aż białka po prostu się zestalą, a żółtka zostaną oszklone, ale nadal płynne o około 2 1/2 minuty dłużej.
Uwaga: jajka najlepiej gotować, gdy woda jest stosunkowo głęboka, więc użyj głębokiego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
10
Dodanie octu do wody pomaga utrwalić białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Woda
11
Wskazówka: najlepszym sposobem na wykonanie tych bitów są trzonki prosciutto. Poproś lokalnego rzeźnika, aby uratował te golonki i zmiel je na średnim mieleniu, jeśli chcesz zaoszczędzić trochę siekania, lub sam pokrój w drobną kostkę. Cholewka powinna kosztować około połowy pokrojonego prosciutto, ponieważ sklep prawdopodobnie nie ma z tego pożytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
12
Uwaga: niezależnie od tego, czy siekasz prosciutto ręcznie, czy wkładasz je do maszynki do mięsa, łatwiej będzie ci, jeśli prosciutto zostanie częściowo zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do Mięsa
13
Umieść prosciutto na rozgrzanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Skrop kawałki oliwą z oliwek i gotuj, mieszając. Prosciutto wydziela parę przez około 5 minut, uwalniając wilgoć. Gdy syk pary zmieni się w skwierczenie, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki prosciutto będą chrupiące, około 30 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś bity na kilka grubości ręcznika papierowego, aby spuścić. Kawałki będą chrupiące jeszcze bardziej, gdy ostygną. Użyj natychmiast lub zamroź kawałki do 6 miesięcy i podgrzej na patelni w razie potrzeby.