Gorzkie warzywa z jajkiem w koszulce i kawałkami Prosciutto

Gorzkie warzywa z jajkiem w koszulce i kawałkami Prosciutto
Gorzkie warzywa z jajkiem w koszulce i kawałkami Prosciutto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 84g tłuszczu i w sumie 866 kalorii. Za $5.92 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, gorzkie warzywa, takie jak frisee, musztarda dijon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek, możesz śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i Parfait jogurtowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka gorzko-Zielona zawinięta w Prosciutto, Prosciutto, Asiago & Bitter Greens Pizz ' Alad, oraz Ogolona Sałatka z kawałkami Prosciutto dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Aby rozpocząć dressing, umieść mielony estragon w misce i dodaj musztardę Dijon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda DijonMusztarda Dijon
EstragonEstragon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj szczyptę szarej soli, octu sherry i oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
3
Dokładnie wymieszaj mieszaninę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W dużej misce wrzuć zielenie z wystarczającą ilością sosu, aby je lekko pokryć. Posmakuj i dostosuj przyprawę. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W przypadku jaj upewnij się, że po uruchomieniu mają temperaturę pokojową. Doprowadź wodę do wrzenia w głębokim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj ocet winny i sól. Dostosuj ciepło, aby woda ledwo bąbelkowała. Pojedynczo rozbij jajka do kubków z kremem lub małej miski, a następnie delikatnie wsuń do wody. Gotuj jajka przez około 1 1/2 minuty, a następnie łyżką cedzakową delikatnie unieś i uformuj białka wokół żółtek. Kontynuuj gotowanie, aż białka po prostu się zestalą, a żółtka zostaną oszklone, ale nadal płynne o około 2 1/2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet WinnyOcet Winny
BudyńBudyń
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Jajka w koszulce przełożyć łyżką cedzakową na czystą ścierkę do naczyń lub Ręczniki papierowe, aby odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Umieść jajka w koszulce na pokrytych zieleniach w dużej misce, dodaj szczyptę soli do smaku i posyp około 3 łyżkami lub więcej kawałków prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
ProsciuttoProsciutto
ZieloniZieloni
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Uwaga: jajka najlepiej gotować, gdy woda jest stosunkowo głęboka, więc użyj głębokiego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodanie octu do wody pomaga utrwalić białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
11
Wskazówka: najlepszym sposobem na wykonanie tych bitów są trzonki prosciutto. Poproś lokalnego rzeźnika, aby uratował te golonki i zmiel je na średnim mieleniu, jeśli chcesz zaoszczędzić trochę siekania, lub sam pokrój w drobną kostkę. Cholewka powinna kosztować około połowy pokrojonego prosciutto, ponieważ sklep prawdopodobnie nie ma z tego pożytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
12
Uwaga: niezależnie od tego, czy siekasz prosciutto ręcznie, czy wkładasz je do maszynki do mięsa, łatwiej będzie ci, jeśli prosciutto zostanie częściowo zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do MięsaMłynek Do Mięsa
13
Umieść prosciutto na rozgrzanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Skrop kawałki oliwą z oliwek i gotuj, mieszając. Prosciutto wydziela parę przez około 5 minut, uwalniając wilgoć. Gdy syk pary zmieni się w skwierczenie, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki prosciutto będą chrupiące, około 30 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś bity na kilka grubości ręcznika papierowego, aby spuścić. Kawałki będą chrupiące jeszcze bardziej, gdy ostygną. Użyj natychmiast lub zamroź kawałki do 6 miesięcy i podgrzej na patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn