Vigorón lub Chicharrón con Yucca (Yucca i skórki wieprzowe)
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Vigorón lub Chicharrón con Yucca (Yuccan i skórki wieprzowe) może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.39 za porcję. Mieszanka liści bananowca, sól koszerna, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Bułeczki Yucca (Pan de Yucca), Chiński pięć przypraw duszony brzuch wieprzowy z korzeniem lotosu i gotowaną na parze Yucca, oraz Frytki Yucca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić kapustę, pomidory, cebula, i ocet. Doprawić do smaku solą, dodając więcej octu do smaku. Przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Jeśli używasz świeżej juki, ostrym nożem szefa kuchni, odetnij oba końce juki.
Przetnij go w poprzek na 4-calowe cylindry. Za pomocą ostrego noża do parkowania, punkt każdy kawałek pionowo wzdłuż jego skóry. Ostrożnie włóż końcówkę noża w nacięcie, przesuwając go tam iz powrotem, aby oderwać skórę. Jeśli skóra juki jest cienka, możesz spróbować obrać ją obieraczką do warzyw.
Yucca umieścić w dużym rondlu i przykryć zimną wodą.
Dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż przetargu widłowego, 15 do 45 minut (Czas gotowania zależy od tego, czy przy użyciu świeżych lub mrożonych yucca).
Odcedzić yucca i pokroić kawałki na pół wzdłuż.
Usuń i wyrzuć Drewniany pasek na środku. Wróć do garnka i przykryj, aby się ogrzać.
Ułóż 1 liść bananowca (opcjonalnie) na 4 do 6 talerzach przystawek. Rozprowadzić yucca równomiernie między talerzami i top z slaw i chicharrones.