Uzbecki Płow (pilaw z jagnięciną i ryżem)

Uzbecki Płow (pilaw z jagnięciną i ryżem)
Uzbecki Plov (Lamb and Rice Pilaf) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 20g białka, oraz 18g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka nasion kolendry, olej roślinny, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Plov (Uzbecki Pilaw Ryżowy), Uzbecka Jagnięcina I Zielony Groszek Plov, oraz Pieczona Noga Jagnięcina Nadziewana Uzbeckim Pługiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż basmati w dużej misce i przykryj ciepłą wodą. Odstawić. Umyć główki czosnku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piecu lub dużej patelni na dużym ogniu, aż do palenia, następnie dodać jagnięcinę, obracając od czasu do czasu, aż jagnięcina jest równomiernie rumiane, o 10 protokół. Mieszać w cebuli; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i rumiane, o 10 protokół. Wymieszać z marchewki; gotować i mieszać, aż marchewki zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
MarchewMarchew
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
3
Posypać kminkiem, kolendrą, jagodami i pieprzem. Wrzuć całe główki czosnku do mieszaniny, mieszając, aby równomiernie rozprowadzić składniki. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PieprzPieprz
KolendraKolendra
KminekKminek
4
Ryż basmati umyć i osuszyć gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
WodaWoda
5
Oczyszczony ryż polać mieszaniną jagnięciny równą warstwą. Powoli wlać wrzącą wodę. Ryż powinien być pokryty około 3/4 cala wody. Nie mieszać. Doprawić solą i zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, a płyn został wchłonięty, około 20 minut. Ryż wymieszać z jagnięciną i podawać z główkami czosnku na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
RyżRyż
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn