Uszy Słonia
Uszy słonia to Wegetariańskie przepis z 15 porcjami. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 262 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, skracanie, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Domowe Uszy Słonia, Chrupiące Uszy Słonia, oraz Pesto Palmiers (basil Pesto Elephant Ears).
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć mleko, sól, 2 łyżki cukru i skrócenie.
Podgrzewać, aż skracanie topi się i cukier rozpuszcza.
Wyjąć z ognia i odstawić do chłodu, 110 stopni F (43 stopni C).
Posypać drożdże i odstawić do pienienia.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i wymieszać z mąką, aby ciasto. Zagniataj, aż będzie gładka, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia 30 minut.
W dużej ciężkiej patelni lub frytkownicy rozgrzej 1 cal oleju do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozwałkuj 1 do 2 calowych kulek ciasta na cienkie arkusze. Podsmaż arkusze od 1 do 2 minut na boku, aż będą nadmuchane i złociste.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Połącz cynamon i 6 łyżek cukru.
Posypać ciepłymi ciastami.