Ulubiony Pudding Justina z sosem truskawkowym

Ulubiony Pudding Justina z sosem truskawkowym
Przepis ulubiony Pudding Justina z sosem truskawkowym można zrobić w około 2 godziny i 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 108g tłuszczu i w sumie 1371 kalorii. Ten bezglutenowy przepis serwuje 4 i kosztuje 5,74 zł za porcję. 55 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Mieszanka truskawek, żółtek jaj, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 67%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ulubiony Pudding Justina z sosem truskawkowym, Ulubiony budyń Chlebowo-maślany z sosem Bourbon, oraz Ulubiona sałatka truskawkowa z Truskawkowym dressingiem balsamicznym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W średniej wielkości misce ubij żółtka i skrobię kukurydzianą. Odłóż na bok. W dużym rondlu zagotuj śmietanę, cukier i wanilię oraz nasiona na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
NasionaNasiona
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj kawałki białej czekolady, a następnie zmniejsz ogień. Rozgrzej żółtka odrobiną śmietany, a następnie wlej żółtka z powrotem do śmietany. Dusić, aż mieszanina zgęstnieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Z Białej CzekoladyChipsy Z Białej Czekolady
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
4
Zdejmij patelnię z ognia i wlej budyń do 6 (6 uncji) kokilek. Wstaw do lodówki na 2 do 3 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
5
Dodaj truskawki, cukier i sok z cytryny do robota kuchennego i pulsuj, aż będą gładkie. Odcedź mieszaninę sitkiem o drobnych oczkach do miski. Posyp budynie coulis i udekoruj bitą śmietaną i świeżymi truskawkami przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Pudding naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn