Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z pieczarkami
Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 667 kalorii, 23G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Serious Eats ma 43 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami, Ugotuj książkę: makaroniki Szafranowo-Kardamonowe, oraz Ugotuj książkę: jagnięcina Korman w sosie migdałowo-szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wywar przelać do rondla. Przykryć pokrywką i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Zawiń nici szafranu w folię aluminiową. Tosty na patelni przez 1 minutę na średnim ogniu, uważając, aby nie spalić. Super.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć przez około 5 minut, aż zmięknie, ale nie rumiane.
Wlać białe wino i zeskrobać osad z dna patelni. Gdy większość białego wina zagotuje się, dodaj ryż i mieszaj przez 3 minuty.
Dodaj chochlę gorącego wywaru. Często mieszaj ryż przez 2-3 minuty, aby nie przywierał.
Wlać pozostały wywar. Posiekać tosty szafran i posypać patelnię. Gotować ryż przez kolejne 16 minut, często mieszając.
Tymczasem szybko wytrzyj grzyby papierowym ręcznikiem, a następnie drobno pokrój za pomocą mandoliny lub ostrego noża.
Gdy ryż wchłonie większość płynu i będzie po prostu twardy do ukąszenia, dodaj masło.
Dodać parmezan. Dobrze wymieszać, aż ryż stanie się kremowy. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Łyżka risotto na talerze do serwowania. Plastry grzybów rozsypać na risotto. Ciepło z ryżu lekko "ugotuje" grzyby.