Ugotuj książkę: Sachertorte
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc daj gotować książkę: Sachertorte spróbować. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka konfitur morelowych, masła, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: PBJ, Gotuj książkę: Chili, oraz Ugotuj książkę: Gorący Garnek z łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby torte, Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dwie 8-calowe okrągłe patelnie do ciast lub spryskaj sprayem nonstick. Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia. Pył z mąką i wystukać nadmiar.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce i ustaw misę na patelni z gotującą się wodą.
Podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Wyjąć miskę z ognia i pozostawić czekoladę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W dużej misce, ubić masło i 3/4 szklanki cukru z mikserem elektrycznym, aż bardzo lekkie i puszyste, o 3 protokół. Ubij w żółtkach po kolei, skrobając boki miski w razie potrzeby. Beat w morelowej brandy i schłodzonej czekolady. Odstawić. Umyć i osuszyć trzepaczki.
W innej dużej misce ubij białka z pozostałą 1/4 cukru, aż utworzą miękkie szczyty. Wymieszać 1/3 ubitych białek do mieszaniny czekolady, aby ją rozjaśnić, następnie ostrożnie złożyć pozostałe białka, aż pozostanie tylko kilka smug bieli.
Posypać 1/2 szklanki mąki na ciasto i złożyć aż włączone. Powtórzyć z pozostałą 1/2 szklanki mąki.
Podzielić ciasto między dwoma patelniami ciasto i piec, aż są dmuchane wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 20 protokół.
Wyjmij ciasta z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez 15 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi każdej patelni i odwrócić każde ciasto na talerzu. Odklej pergamin.
Aby zrobić glazurę, przynieś konfitury morelowe i brandy morelową do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż mieszanina zgęstnieje, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Umieść jedną warstwę torte na talerzu wyłożonym dwoma kawałkami papieru woskowego(wyrównaj je tak, aby każdy kawałek pokrywał połowę talerza i lekko nachodzą na środek).
Warstwę tortów rozprowadzić 1/2 mieszanki dżemu morelowego. Top pozostałą warstwą torte i rozprowadzić ją z pozostałą mieszaniną dżemu.
Odstawić podczas tworzenia polewą czekoladową.
Umieścić posiekaną czekoladę w małej misce do mieszania.
Rozgrzać śmietanę w małym rondelku na małym ogniu, aż osiągnie gotować na wolnym ogniu.
Wlać czekoladę i odstawić 2 minuty, a następnie mieszać, aż będzie gładka. Masło wymieszać na gładką masę. Wymieszać z morelową brandy.
Natychmiast wlać glazurę na ciasto. Za pomocą szpatułki przesuniętej wygładzić szkliwo na górze i bokach torte, upewniając się, że całkowicie go zakryć. Przechowywać w lodówce ciasto, aż glazura jest ustawiona, o 1 godzinę. Delikatnie wyciągnij arkusze papieru woskowego spod niego, pokrój w cienkie kliny i podawaj.
Uwaga: dżem morelowy można zastąpić marmoladą pomarańczową, a brandy morelową likierem pomarańczowym.