Ugotuj książkę: Irlandzkie ciasto jabłkowe
Ugotuj książkę: Irlandzkie ciasto jabłkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 64 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 447 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do dzień św. Patryka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz gotowanie jabłka, mąka, jajko, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Irish Porter Cake, Ugotuj Książkę: Miodowe Chrupiące Ciasto Jabłkowe, oraz Ugotuj książkę: Łatwe Ciasto żurawinowo-jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Wcierać w masło opuszkami palców, aż będzie przypominało teksturę bułki tartej, a następnie dodać 1/3 szklanki drobnego cukru. Zrobić dobrze w środku i wymieszać do miękkiego ciasta z ubitym jajkiem i wystarczająco dużo mleka, aby utworzyć miękkie ciasto.
Obróć się na deskę podziel na dwie części. Umieść jedną połowę na 10-calowej płytce żaroodpornej i naciśnij ją z mąką palcami, aby pokryć podstawę.
Jabłka obrać, osuszyć, pokroić w kostkę, ułożyć na cieście i ułożyć goździki.
Posypać część lub całość pozostałego cukru, w zależności od słodyczy jabłek.
Rozwałkuj drugą połowę ciasta i dopasuj go do góry—łatwiej powiedzieć niż zrobić, ponieważ to "ciasto" jest bardziej jak ciasto bułeczkowe iw rezultacie jest bardzo miękkie. Nacisnąć boki razem, przeciąć szczelinę przez pokrywkę, umyć jajkiem i piec przez około 40 minut lub aż gotowane przez i ładnie rumiane na wierzchu. Posmarować drobnym cukrem i podawać na ciepło z surowym cukrem i delikatnie bitą śmietaną.