Ugotuj książkę: Borówka Pomarańcz bazylia Granita
Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.19 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 131 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 20. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, jagody, sok pomarańczowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ugotuj książkę: ciasto jagodowe, Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej, oraz Ugotuj książkę: Sałatka ogórkowa z bazylią cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagody i sok pomarańczowy umieścić w robocie kuchennym lub blenderze i puree do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie wlać do sitka o drobnych oczkach umieszczonego nad miską, naciskając ciała stałe, aby wyodrębnić puree z jagód. Wyrzucić nasiona i skórki. Wymieszać z drobno posiekaną bazylią.
Wlać mieszaninę do naczynia do pieczenia 9 na 12 cali i umieścić w zamrażarce. Zamrażać przez 3 do 4 godzin, mieszając widelcem co 30 minut, aby rozbić kryształy lodu, aż granita zostanie prawie całkowicie zamrożona, a konsystencja będzie jak Ogolony lód. Aby służyć, zeskrobać powierzchnię granity widelcem lub łyżką do lodów, aby utworzyć Ogolone kryształy. Miarka do schłodzonych szklanek i podawać natychmiast.