Twardy Cydr Przyprawiony Śliwką
Śliwkowy przyprawiony twardy cydr może być tylko napojem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 1 i kosztuje 8,91 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 1252 kalorii. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz anyż Gwiaździsty, wodę, syrop klonowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Crispin Cider-Przesiąknięte Boczkiem Bachory Z Karmelizowaną Cebulą Z Twardego Cydru, Piernikowe muffinki z przyprawionym Streuselem i ostrym sosem, oraz Sos Z Twardego Cydru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Ułóż śliwki pokrojone bokiem w naczyniu żaroodpornym, które utrzymuje je w 1 warstwie.
W średnim rondlu połącz miód, cynamon, syrop klonowy, anyż, ocet balsamiczny i wodę.
Miejsce w biegu średniodystansowym. Gdy tylko mieszanina zacznie się gotować, nalej równomiernie na śliwki. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Upiec śliwki do miękkości, 45 minut do 1 godziny.
Zdjąć folię i lekko ostudzić.
Usuń śliwki z naczynia (można je podawać na deser, polewając je odrobiną syropu). Przelej syrop do słoika z hermetyczną pokrywką. Będzie przechowywać przez dwa tygodnie w lodówce.
Aby zrobić koktajl: napełnij koktajl shaker lodem.
Dodaj syrop śliwkowy i applejack. Wstrząsać przez około 10 sekund. Przelej do szklanki wypełnionej lodem, a następnie przelej cydr na wierzch. Delikatnie wymieszać koktajl i podawać.