Tuńczyk z awokado Zielona bogini Aioli

Tuńczyk z awokado Zielona bogini Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka z awokado Zielona bogini Aioli. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 320 kalorii, 41g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, czosnek w proszku, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Jedz. Pij. Uśmiech. "Tuńczyk z zielonej bogini Aioli, Sałatka z tuńczykiem Nicoise z awokado Green Goddess Dressing, oraz Sock It to Ya: Sockeye łososiowe paszteciki z zieloną boginią Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować aioli, połączyć pierwsze 9 składników w blenderze; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Aby przygotować tuńczyka, połączyć kolendrę i kolejne 5 składników (przez pieprz) w małej misce; posypać mieszankę przypraw równomiernie tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PieprzPieprz
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
4
Dodaj tuńczyka; gotować 2 minuty z każdej strony lub do średnio rzadkiego lub pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
5
Podawać z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli
6
Uwaga: tuńczyk, podobnie jak łosoś, jest rybą zdolną do obsługi lżejszych czerwonych win, zwłaszcza gdy jest grillowany. A to z Wineworks Willamette Valley Pinot Noir 2004 (1$
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
łosośłosoś
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
7
z Oregonu to wielka wartość. Wraz z czerwonymi owocami malin i truskawek, to elastyczne wino oferuje pieprzną przyprawę, która dobrze komponuje się z chili, kminkiem i kolendrą pokrywającą stek z tuńczyka. - Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
KolendraKolendra
MalinyMaliny
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
OwoceOwoce
WinoWino

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn