Trufle Z Orzechów Laskowych
Need a bezglutenowe hor d ' oeuvre? Trufle z orzechów laskowych mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 2G białka, oraz 10g tłuszczu. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzką czekoladę, kawę, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 16%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Trufle Z Orzechów Laskowych, Trufle Z Orzechów Laskowych, oraz Trufle Z Orzechów Laskowych podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Posiekaj orzechy laskowe i umieść je na patelni. Piecz je w piekarniku przez 10 minut. (Jeśli orzechy laskowe mają skórkę, piecz je przez 25 minut.) Odstawić do ostygnięcia.
Czekoladki drobno posiekać i umieścić w misce.
Rozgrzać śmietanę w małym rondlu, aż się zagotuje. Natychmiast wlej gorącą śmietanę przez sito o drobnych oczkach do miski z czekoladkami. Za pomocą trzepaczki z drutu powoli mieszaj śmietanę i czekoladki, aż czekolada całkowicie się rozpuści. (Jeśli czekolada nie stopi się całkowicie, umieść miskę na patelni z gotującą się wodą i mieszaj przez kilka minut, aż się roztopi.)
Ubić Likier z orzechów laskowych, kawę i wanilinę. Przykryć i schłodzić przez 45 minut do 1 godziny, aż będzie giętki, ale wystarczająco mocny, aby miąć.
Z 2 łyżeczkami lub 1 1/4 cala miarki do lodów, zrobić dollops z mieszaniny czekolady i umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Przechowywać w lodówce przez około 15 minut, aż wystarczająco mocno, aby przetoczyć się w szorstkie kule.
Czekoladę rozwałkować w posiekanych orzechach laskowych i ponownie schłodzić. Trufle są najlepsze, gdy można je ustawić na noc w lodówce.