Trufle Malinowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać trufle Maliny spróbować. Ten przepis służy 35 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, półsłodka czekolada, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Trufle Malinowe, Trufle Malinowo-Krówkowe, oraz Trufle Z Sernikiem Malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 8 uncji kawałków czekolady i masła w dużej misce. W małym rondlu na małym ogniu, doprowadzić śmietanę do gotowanego na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i wlać połowę śmietany do miski.
Gdy czekolada topi się, powoli ubijaj mieszaninę, aż będzie gładka. Następnie stopniowo dodawaj pozostały krem, aż zostanie całkowicie włączony, a ganache będzie gęsty i lśniący.
Wlać ganache do 2-calowej patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i umieścić w zamrażalniku na 30 minut lub do momentu ustawienia (powinien mieć konsystencję krówki). Za pomocą melona baller lub małej łyżki, formować rundy i umieścić je na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym.
Trufle pozostawić w zamrażarce na około 15 minut. Po wyjęciu z zamrażarki zwijaj trufle między rękami w kulki wielkości marmuru, lekko ściskając (spróbuj to zrobić szybko, w przeciwnym razie staną się zbyt miękkie). Możesz teraz odkurzyć trufle kakao i podawać je tak, jak jest, ale lepiej utrzymają swój kształt, jeśli najpierw pokryjesz je czekoladą.
Niech trufle odpocząć w zamrażarce, podczas gdy można zrobić polewę czekoladową.
Pozostałe kawałki czekolady umieścić w dużej misce nad rondlem z gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ostudzić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada zacznie ustawiać się na krawędzi miski. Wrzuć trufle do roztopionej czekolady i wyciągnij je widelcem, pozwalając na kapanie nadmiaru czekolady.
Udekoruj natychmiast lub pozostaw trufle gładkie i przejdź do kroku
Udekoruj: świeżo powleczone trufle ułożyć na talerzu i przesiać na nie cukier. Obróć trufle i przesiać ponownie, aby całkowicie przykryć.
Umieść trufle na wyłożonej blasze do pieczenia i pozostaw je w lodówce na 5 minut. Trufle będą przechowywać przez około 2 tygodnie, schłodzone lub w temperaturze pokojowej, gdy będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku.