Trufle Czekoladowe Grand Marnier Z Pistacjami
Trufle czekoladowe Grand Marnier z pistacjami wymagają od początku do końca około 4 godzin i 45 minut . Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 328 kalorii , 7 g białka i 25 g tłuszczu . Ten przepis służy 18 osobom. Udaj się do sklepu i kup sól, gęstą śmietankę, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Tylko nielicznym osobom naprawdę smakował ten napój. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30% . Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Grand Marnier Pistachio Trufle , Grand Marnier Chocolate Chip Cheesecake i Chocolate And Vanilla Grand Marnier Torte .
Instrukcje
Czekoladę posiekaj i włóż do żaroodpornej miski. Doprowadź śmietankę, masło i sól do wrzenia w rondlu na średnim ogniu; zalać czekoladą i odstawić do całkowitego rozpuszczenia, około 10 minut. Mieszaj gumową szpatułką lub ubijaj, aż masa będzie gładka. (W razie potrzeby podgrzewaj w kuchence mikrofalowej co 20 sekund, aż czekolada się rozpuści.)
Wymieszaj ekstrakt waniliowy i Grand Marnier. Mieszaj, aż ganache będzie gładki i błyszczący.
Wlać do płytkiego naczynia do pieczenia i przechowywać w lodówce do stężenia, co najmniej 3 godziny lub przez całą noc.
Z łyżek stołowych ganache uformuj od 18 do 24 kulek, a następnie obtocz w posiekanych pistacjach.
Przenieść na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce do twardości, co najmniej 1 godzinę lub przez noc. (Aby zrobić je wcześniej, uformuj kulki, ale ich nie powlekaj; przykryj i zamroź na maksymalnie 2 tygodnie.
Pozostawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed odkryciem, a następnie obtoczyć w panierce.)