Trawa Cytrynowo-Imbirowa Julep
Ten wegański przepis służy 1 i kosztuje 15,37 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 1816 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Mieszanka trawy cytrynowej, woda sodowa, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Imbir Julep, Musujące Imbir Mięta Julep, oraz Najlepszy miętowy Julep z imbirem i cytryną na dzień Derby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dodaj miętę i lód do shakera koktajlowego i zmiażdż.
Dodaj bourbon i syrop cukrowy z trawy cytrynowej i imbiru i energicznie wstrząśnij, aby połączyć.
Podawać z lodem w szklance typu Collins. Top z sodą klubową, wycisnąć sok z limonki i udekorować gałązką mięty.
Przycinaj łodygi trawy cytrynowej, aby mieć tylko podstawy. Bash z tyłu noża (lub młotkiem do mięsa), aby olejki i aromat uwalniać łatwiej.
Połączyć trawę cytrynową, cukier, 2 szklanki zimnej wody i imbir razem w średnim rondlu i ustawić na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i pozostawić do siedzenia tak trawa cytrynowa i imbir moczy w syropie. Gdy syrop jest pachnący, 30 do 40 minut, odcedzić i użyć.