Tradycyjny Żydowski Mandelbrot (Chleb Mandel)
Tradycyjny Żydowski Mandelbrot (chleb Mandel) jest bezmleczne i wegetariańskie chleb. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Ten przepis służy 48 i kosztuje 4 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 74 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju z pestek winogron, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Chleb Mandel Bubbie Ruth, Chleb Mandelowy Z Ciemnej Czekolady, oraz Chleb Mandel Bubbie Ruth dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak na środkowym poziomie piekarnika i rozgrzej do 177°.
W misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól; dobrze wymieszać.
W innej misce, ubić jajka ręcznie, aż dobrze wymieszane.
Dodać cukier i ubić na gładką masę.
Ubić w ekstrakcie i oleju.
Złóż mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, aż cała mąka zostanie wchłonięta. Złóż orzechy, rodzynki i czekoladowe chipsy.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni, naciśnij ciasto razem. Podziel ciasto na pół i zwiń każdą połowę w kłodę o długości patelni (14 do 18 cali).
Umieść każdą kłodę na patelni i lekko spłaszczyć.
Piec do dobrze wyrośniętego i jędrnego, około 25-30 minut. Schłodzić kłody na patelniach i stojakach.
Zresetuj stojaki w górnej i dolnej części piekarnika. Używając ostrego ząbkowanego noża, pokrój pieczone kłody po przekątnej około co 1/2 cala.
Umieścić mieszaninę cynamon-cukier w płytkim naczyniu i włączyć pokrojone ciasteczka w nim. Powrót biszkopty do patelni, wyciąć bok w dół, i piec do wyschnięcia i chrupiące, do 20 minut dłużej.
Przechowuj schłodzone ciasteczka między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego w pojemniku z cyną lub plastikiem z ciasnym pojemnikiem.