Toskański Włoski Kurczak z Penne i brokułami
Toskański Włoski Kurczak z Penne i brokułami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Udaj się do sklepu i odebrać brokuły florets, oliwa z oliwek, ser parmezan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj 20-minutowy kurczak Toskański z makaronem Penne, Pełnoziarniste Penne z indykiem włoską kiełbasą, brokułami, pomidorami i parmezanem, oraz Toskańska zupa z fasoli, kurczaka i włoskiej kiełbasy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól i dodając brokuły do wrzącej wody przez ostatnie 4 min.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 7 min. z każdej strony lub do momentu zakończenia (165F). Wierzch z rozdrobnionym serem.
Zdjąć z ognia, przykryć, aby utrzymać ciepło.
Odcedzić mieszankę makaronu; odstawić.
Dodać sos i bulion do rondla; gotować 1 min., mieszając od czasu do czasu. Do rondla z parmezanem i rozgniecionym pieprzem wrzucić mieszankę makaronu; lekko wymieszać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.