Torty weselne pomarańczowe, Kardamonowe i pistacjowe
Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli 23 grosze za porcję spada w budżecie, pomarańczowy, kardamon i pistacjowe torty weselne mogą być spektakularne Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 32. 145 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Ślub wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego cynamonu, mąki, plus 1/8 łyżeczki mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Meksykańskie torty weselne pistacjowo-wiśniowe, Pistacjowa Baklava Z Syropem Pomarańczowo-Kardamonowym, oraz Krwawa pomarańcza z pistacjami i kardamonem.
Instrukcje
Pistacje pulsacyjne i skórka pomarańczowa w robocie kuchennym, aż pistacje zostaną grubo zmielone. Odstawić.
W dużej misce, beat masło na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 1 minutę. Wymieszać i dodać ½ szklanki cukru cukierniczego. Bij na niskiej prędkości, aż do pełnego włączenia, około 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką; dodać wanilię.
Wymieszać na średniej prędkości aż do włączenia, około 10 sekund.
Dodaj mąkę, ¾ łyżeczki kardamonu, sól i mieszaninę orzechów; wymieszać na średniej prędkości, aż ciasto się połączy, 60 do 90 sekund.
Gumową szpatułką zeskrobać boki i dno miski, wklepując ciasto w celu ujednolicenia. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce 30 minut.
W międzyczasie dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 177°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Za pomocą 1 miara łyżka, miarka ciasta na przygotowanych blach do pieczenia, a następnie szybko toczyć je między dłońmi w kulki i przestrzeń je ½ cala od siebie. Lekko naciśnij ciasteczka do grubości ½ cala.
Piec ciasteczka, aż złoty brązowy na dole (pozostaną blade na górze) 15 do 20 minut.
Ciasteczka rozwałkować w dodatkowym cukrze pudrze, kardamonie i cynamonie.