Tortilla-Kruche Kalmary Z Sosem Chili-Jogurtowym
Tortilla-Chip-Crusted kalmary z sosem chili-jogurt może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 5. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 399 kalorii, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chipsów tortilla, oliwa z oliwek, jogurt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tortilla Chip Crusted Chicken z sosem śmietanowym Jalapeno, Kukurydziane ciasto z łososiem w kremowym cytrynowym sosie Chili, oraz Tortilla Chip-Crusted Pieczone Jalapeño Poppers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jogurt z czosnkiem, chili w proszku, 1/4 łyżeczki pieprzu, i sok z limonki; przykryć i przechowywać w lodówce.
Oddziel macki kałamarnic od ich ciał (jeśli nie zostało to jeszcze zrobione); pokrój ciała na 1/2-calowe pierścienie i przetnij macki na pół, jeśli są duże. Dobrze opłucz kałamarnicę i osusz.
Umieść chipsy tortilla w robocie kuchennym; pulsuj kilka razy, a następnie uruchom Robot kuchenny, aż chipsy tortilla zostaną drobno zmielone.
Przełożyć okruchy na talerz i połączyć z pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu.
Umieścić 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, pogłębiać kalmary lekko w okruchy, stukając, aby usunąć nadmiar; Dodaj do patelni bez tłoku. (Być może będziesz musiał pracować partiami, używając pozostałej 1 łyżki oleju.) Gotować, obracając raz, aż kałamarnica będzie jędrna, lekko rumiana i nieprzezroczysta w środku (pokroić w kawałek, aby sprawdzić; około 3-4 minut na partię).
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać natychmiast z sosem jogurtowym, klinami cytrynowymi i zieleniną.