Tortellini z sosem maślanym szałwiowym
Tortellini z sosem szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1150 kalorii, 53g białka, oraz 64G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną łopatkę wieprzową, parmigiano-reggiano, mieloną cielęcinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tortellini z dyni z brązowym sosem maślanym i, Masło Z Dyni I Szałwii Z Tortellini, oraz Tortellini z dyni z brązowym sosem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim saute patelni na średnim płomieniu połączyć masło i szałwia powoli topi je połączyć smaki. Tortellini gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 8 do 10 minut lub aż wszystkie tortellini unoszą się na wierzchu garnka. Po wykonaniu tortelloni odcedzić makaron rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Tortelloni umieścić na patelni saute z roztopionym masłem i szałwią.
Dodaj zarezerwowany makaron gotowania wody i wrzucić do połączenia. Gotować około 30 sekund, sprawdzić przyprawy i podawać.;
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić razem jajka i olej i rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko ponownie mąki pokładzie i kontynuować ugniatanie przez 6 Więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Owinąć ciasto w plastik i pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
W holenderskim piekarniku lub dużym rondlu o grubym dnie rozgrzej masło i olej, aż się spieni i ustąpi.
Dodać indyka, cielęcinę i łopatkę wieprzową i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie dobrze rumiane i zacznie uwalniać niektóre soki.
Dodać prosciutto i mortadella i gotować przez 5 minut więcej.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Umieścić w robocie kuchennym i wymieszać do połączenia.
Dodać jajko i Parmigiano-Reggiano i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać co najmniej 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Rozwałkuj makaron na arkusze za pomocą maszyny do makaronu. Aby uzyskać żądaną grubość arkusza makaronu, stopniowo przepuszczaj ciasto przez ustawienia, zaczynając od najszerszego i kontynuując do Ustawienia liczby 9.
Za pomocą noża do makaronu lub noża pokrój makaron na kwadraty 1,5 cala.
Umieść 3/4 łyżeczki wypełnienia w środku każdego kwadratu. Złóż na Trójkąty, naciśnij powietrze wokół wypełnienia i naciśnij, aby uszczelnić krawędzie. Połącz punkty długiego boku, tworząc pierścień i uszczelnij między palcami.
Odstawić tortellini na patelnię z prześcieradłem, dobrze owinąć folią i schłodzić. Nieużywane tortellini można przechowywać w stanie zamrożonym przez okres do 2 miesięcy.