Tortelli ze szpinakiem i ricottą z rumianym masłem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać szpinak-i-Ricotta Tortelli z rumianym masłem spróbować. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, ricotta, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tortelli z kaszy gryczanej z orzechami włoskimi i ricottą, Ricotta Ravioli z rumianym masłem makowym i szparagami, oraz Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym, połączyć 1 3/4 szklanki mąki ze szczyptą soli.
Dodać całe jajko, 5 żółtek i 1 łyżkę wody i przetwarzać, aż powstanie kruche ciasto, około 2 minut. Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i zagniatać, aż będzie gładkie; jeśli ciasto jest zbyt twarde do zagniatania, dodać kolejną łyżkę wody. Owinąć ciasto w plastik i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Rozpakuj ciasto i podziel na 3 kawałki. Przer. 1 sztukę na raz, a resztę przykryć. Naciśnij ciasto, aby lekko je spłaszczyć. Używając ręcznie wykręcanej Maszyny do makaronu ustawionej w najszerszym ustawieniu, rozwałkuj ciasto przez kolejno węższe ustawienia do najcieńszego.
Makaron ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, posypać mąką i przykryć papierem woskowym. Powtórz z pozostałym ciastem, odkurzając mąką i układając warstwy między papierem woskowym.
Używając 2 1/4-calowego karbowanego noża do ciastek, wytłocz rundy z arkuszy makaronu. Pokrowiec z folią.
W misce, połączyć ricottę z 1/3 szklanki Parmigiano-Reggiano, szpinak, olej i gałka muszkatołowa i doprawić solą i pieprzem.
Przelej nadzienie do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala lub do wytrzymałej plastikowej torby z odciętym rogiem.
W małej misce, połączyć 2 pozostałe żółtka z 1/4 szklanki wody. Pracując z jednym okrągłym ciastem na raz, lekko posmaruj krawędź myjką jajeczną. Wymieszaj 1/2 łyżeczki nadzienia w środku i złóż ciasto na nadzienie, aby uformować półksiężyc; naciśnij krawędź, aby uszczelnić. Lekko posmaruj ciasto wodą, jeśli wyschnie. Połącz końce półksiężyca wokół palca, nakładając je lekko i naciskając je razem. Wypełnij i uformuj Pozostałe tortelli, przenosząc je na tacę wyłożoną papierem woskowym z mąki.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać tortelli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wzrosną do powierzchni i makaron jest gotowane przez, 7 do 8 protokół, następnie odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki wody.
Przenieść tortelli do dużej miski.
Na dużej patelni, gotować masło na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane, 5 protokół. Wymieszać w tortelli, zarezerwowane wody makaronu i pozostałe 1/4 szklanki startego sera.