Tortelli ze szpinakiem i ricottą z rumianym masłem

Tortelli ze szpinakiem i ricottą z rumianym masłem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać szpinak-i-Ricotta Tortelli z rumianym masłem spróbować. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, ricotta, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tortelli z kaszy gryczanej z orzechami włoskimi i ricottą, Ricotta Ravioli z rumianym masłem makowym i szparagami, oraz Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym, połączyć 1 3/4 szklanki mąki ze szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać całe jajko, 5 żółtek i 1 łyżkę wody i przetwarzać, aż powstanie kruche ciasto, około 2 minut. Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i zagniatać, aż będzie gładkie; jeśli ciasto jest zbyt twarde do zagniatania, dodać kolejną łyżkę wody. Owinąć ciasto w plastik i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Rozpakuj ciasto i podziel na 3 kawałki. Przer. 1 sztukę na raz, a resztę przykryć. Naciśnij ciasto, aby lekko je spłaszczyć. Używając ręcznie wykręcanej Maszyny do makaronu ustawionej w najszerszym ustawieniu, rozwałkuj ciasto przez kolejno węższe ustawienia do najcieńszego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
4
Makaron ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, posypać mąką i przykryć papierem woskowym. Powtórz z pozostałym ciastem, odkurzając mąką i układając warstwy między papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
5
Używając 2 1/4-calowego karbowanego noża do ciastek, wytłocz rundy z arkuszy makaronu. Pokrowiec z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
W misce, połączyć ricottę z 1/3 szklanki Parmigiano-Reggiano, szpinak, olej i gałka muszkatołowa i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Przelej nadzienie do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala lub do wytrzymałej plastikowej torby z odciętym rogiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
8
W małej misce, połączyć 2 pozostałe żółtka z 1/4 szklanki wody. Pracując z jednym okrągłym ciastem na raz, lekko posmaruj krawędź myjką jajeczną. Wymieszaj 1/2 łyżeczki nadzienia w środku i złóż ciasto na nadzienie, aby uformować półksiężyc; naciśnij krawędź, aby uszczelnić. Lekko posmaruj ciasto wodą, jeśli wyschnie. Połącz końce półksiężyca wokół palca, nakładając je lekko i naciskając je razem. Wypełnij i uformuj Pozostałe tortelli, przenosząc je na tacę wyłożoną papierem woskowym z mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodać tortelli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wzrosną do powierzchni i makaron jest gotowane przez, 7 do 8 protokół, następnie odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
11
Przenieść tortelli do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Na dużej patelni, gotować masło na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane, 5 protokół. Wymieszać w tortelli, zarezerwowane wody makaronu i pozostałe 1/4 szklanki startego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeża Resztkaświeża Resztka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry1 Kiełbasa Wędzona Johnsonville®, Pokrojona W Plastry
13
Serwuj od razu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn