Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami)

Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami)
Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,67 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 20g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, gałki muszkatołowej, boćwina szwajcarskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 45%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli, oraz Brown Butter Tortelli podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić nadzienie: przyciąć łodygi boćwina szwajcarskiego i zarezerwować do innego użytku. Dobrze umyj liście i nie otrząsając się z wody, włóż liście do rondla 4-kwartowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać 1/3 szklanki wody, przykryć i gotować na średnim ogniu do więdnięcia, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Wycisnąć liście tak suche, jak to możliwe, drobno posiekać i przenieść do średniej wielkości miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubić ricottę i wymieszać z boćwiną. Wymieszać W 3/4 szklanki Parmigiano-Reggiano, sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową. Smak dla równowagi. Bat w jajku. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Ser RicottaSer Ricotta
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
JajkoJajko
5
Napełnianie makaronu: rozciągnij i rozcieńcz makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
6
Makaron pokroić w długie paski o szerokości około 4 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
7
Wytnij każdy pasek na pół wzdłuż. Trzymaj paski makaronu pokryte folią, aż będziesz gotowy do pracy z nimi. Twórz kształty diamentów, przecinając każdy z pasków po przekątnej, rozdzielając cięcia co 2 1/4 cala, tak aby boki każdego diamentu mierzyły około 2 1/4 cala. Trzymaj wycięte kawałki pokryte podczas pracy z 1 lub
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Umieść wąski rząd (około 1 łyżeczki) nadzienia w środku każdego diamentu.
9
Makaron ułożyć długim paskiem nadzienia prostopadłym do siebie. Złóż 2 punkty diamentu po lewej i prawej stronie rzędu napełniania nad sobą, pokrywając wypełnienie. Ściśnij razem 2 zachodzące na siebie kawałki makaronu, używając kciuka i palca wskazującego, aby wykonać rząd zaciśniętych zamknięć na całej długości makaronu. Jak szczypta razem makaron, przekręcić go lekko, aby utworzyć pofałdowany grzbiet. To plisowanie stworzy falujący, zapiekankowany wygląd.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
10
Skręć i uszczelnij końce, tworząc ogony.
11
Umieść je w jednej warstwie, bez dotykania, na koszach wyłożonych ręcznikiem. Odkryj więcej pokrojonego makaronu i powtórz proces. Po zakończeniu pierwszej partii rozciągnij i rozcieńcz następną porcję ciasta i kontynuuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
12
Gotowanie i serwowanie tortelli: posiadanie miski do serwowania i potraw z zupy rozgrzewających się w niskim piekarniku. Przygotuj duży durszlak do opróżnienia tortelli. Doprowadzić 6 litrów wody do silnego wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść makarony i gotuj, aż ich ogony będą przyjemnie jędrne do ugryzienia, ale wystarczająco delikatne, aby jeść. Jeśli są świeżo przygotowane, potrwają około 3 do 4 minut. Jeśli zostały wykonane do 24 godzin wcześniej, mogą potrzebować od 8 do 10 minut. Podczas gdy makaron gotuje, roztopić masło w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
13
Delikatnie wlej ugotowane tortelli do durszlaka, uważając, aby ich nie złamać. Ostrożnie wlej około 1/3 makaronów do podgrzewanej miski. Łyżka jedną trzecią masła nad nimi, a następnie obfite posypanie sera. Jeszcze jedną z trzecim, i więcej masła i sera. Na koniec wlać ostatnią porcję, doprawić pozostałym masłem i serem i podawać od razu. Wszystkie resztki sera podawać osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn