Torte Sacher

Torte Sacher
Sacher Torte może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pół czekoladę, cukier, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Torte Sacher, Torte Sacher, oraz Torte Sacher dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 9-calową patelnię springform; umieść koło pergaminu w środku i masło, które również.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Rozpuść 4 uncje czekolady w metalowej misce umieszczonej nad delikatnie gotującą się wodą. Często mieszaj, aż do stopienia, a następnie usuń z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Masło ubić razem z cukrem cukierniczym, aż będzie kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
4
Wymieszać z roztopioną czekoladą, a następnie ubić żółtka, po kolei. W czystej misce ubij białka z białym cukrem, aż staną się sztywne i błyszczące. Złożyć do mieszaniny czekolady, a następnie złożyć w mące tortowej, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka TortowaMąka Tortowa
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Wlać do przygotowanej patelni springform i wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie zaczną odrywać się od boków patelni, a wykałaczka włożona do środka wyschnie, około 45 minut. Ostudzić patelnię na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie uruchomić mały nóż wokół krawędzi i usunąć boki patelni. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia na podstawie patelni. Gdy ostygnie, wyjąć z patelni i usunąć papier pergaminowy; pokroić ciasto na pół poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Doprowadzić 1/4 szklanki wody i cukru do wrzenia w małym rondlu. Gdy cukier się rozpuści i syrop będzie przezroczysty, zdjąć z ognia i wymieszać z 2 łyżkami rumu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Posmaruj 1/3 syropu na ściętą stronę DNA ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Konfitury morelowe przecedzić z 1 łyżką wody do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu w małym rondlu, i gotować, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z pozostałym rumem, a następnie rozprowadzić 1/3 mieszanki dżemu na ściętej stronie DNA ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
WodaWoda
DżemDżem
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Ułożyć wierzch ciasta na spodzie.
11
Wymieszać z pozostałym syropem zewnętrzną część ciasta, a następnie rozłożyć pozostałe konfitury morelowe na wierzchu i bokach; przechowywać w lodówce, aż lukier będzie gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
SyropSyrop
LukierLukier
12
Aby lukier, stopić 9 uncji czekolady na podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej, aż będzie gładka. Śmietanę wymieszać na wolnym ogniu w małym rondlu, następnie wymieszać z roztopioną czekoladą. Lekko ostudzić, często mieszając, aż czekolada osiągnie konsystencję do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Ustaw ciasto na stojaku chłodzącym na arkuszu ciastek lub woskowanym papierze, aby złapać wszelkie kapanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
14
Wlać lukier na wierzchu ciasta, i rozłożyć na brzegach; niech nadmiar lukru kapać przez stojak. Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej, a następnie ostrożnie wyjąć z regału chłodzącego za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
SzpatułkaSzpatułka
15
Przenieść na talerz deserowy i przechowywać w lodówce. Przed podaniem odczekaj, aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn