Sałatka Z Ośmiornicy
Sałatka z ośmiornicy to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 0g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sok z cytryny, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Ośmiornicy Dla Dzieci, Sałatka Z Ośmiornicy (Tako Su), oraz Sałatka z kalmarów lub ośmiornicy - po japońsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić głowę ośmiornicy, a następnie pokroić macki na 1-calowe kawałki. Obficie przykryć ośmiornicę wodą w ciężkim średnim garnku i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, do miękkości, 45 minut do 1 godziny.
Osuszyć ośmiornicę w durszlaku i ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie przełożyć do miski. Wymieszaj pozostałe składniki, 1/2 łyżeczki pieprzu i dodatkową sól morską do smaku.
Odstawić 30 minut na rozwój smaków.
Sałatkę z ośmiornicy, bez natki pietruszki, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Natkę pietruszki wymieszać tuż przed podaniem.