Saltimbocca cielęca (Saltimbocca alla Romana)
Saltimbocca cielęca (Saltimboccan alla Romana) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 695 kalorii, 28g białka, oraz 62 g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz mąkę, liście szałwii, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety cielęce z szałwią w stylu rzymskim Saltimboccan alla Romana, Kolacja: Saltimboccan alla Romana, oraz Saltimbocca Cielęca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż dwa plastry cielęciny między dwoma arkuszami folii i użyj młotka, aby delikatnie ubić je do grubości około 1/4 cala. Powtórzyć z pozostałą cielęciną. Ułóż dwa liście szałwii i dwa plastry prosciutto na każdym kawałku cielęciny i lekko naciśnij, aby przylegać. Lekko odkurzyć stronę prosciutto każdego kawałka cielęciny z niewielką ilością mąki.
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek. Pracując partiami, jeśli to konieczne, podsmaż cielęcinę, prosciutto side down first, aż prosciutto będzie chrupiące i cielęcina jest po prostu gotowane przez, O 2 minut na stronie. Ułóż gotowane kawałki na talerzu i przykryj folią aluminiową, aby były ciepłe.
Usunąć nadmiar oleju z patelni i spalić patelnię wywarem lub bulionem.
Dodać masło do patelni i zmniejszyć o około jedną trzecią, aż zgęstnieje, 3 do 4 protokół. Powrót mięso na patelnię i kontynuować gotowanie do rozgrzania w razie potrzeby, o 1 minutę.
Podawać mięso z sosem łyżką na wierzchu.