Torta warstwowa z szynką, Provolone, szpinakiem i ziołami
Warstwowa Torta z szynką, Provolone, szpinakiem i ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, ciasto, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prosciutto i tort szpinakowy, Hot Szpinak Karczoch Dip z wędzonym Provolone, oraz Torta pasqualina mojej mamy, placek ze szpinakiem i ricottą.
Instrukcje
Zrób ciasto: w maszynce, mąkę pulsacyjną, masło i sól, aż masło będzie wielkości grochu.
Dodaj 1/2 szklanki bardzo zimnej wody i pulsować tylko do momentu, gdy ciasto się połączy, dodając kolejną łyżkę. woda w razie potrzeby. Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i docisnąć do kopca.
Odciąć jedną czwartą ciasta, uformować obie porcje na płaskie dyski, owinąć hermetycznie i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Na obsypaną mąką powierzchnię ułożyć większy kawałek ciasta.
Zwiń w koło o średnicy około 14 cali. w poprzek. Masło dno i boki 8-in. springform pan.
Ułożyć ciasto na patelni, naciskając na dole i w górę strony, i pozwalając nadmiar ciasta powiesić nad krawędzią.
Rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta trochę większy niż patelnia, a następnie pokrój na wymiar patelni.
Przenieś koło na talerz, odrzucając resztki. Schłodzić skorupę i okrążyć, aż będzie gotowa do użycia.
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać połowę szpinaku i gotować, mieszając, aż zacznie więdnąć.
Dodaj pozostały szpinak i gotuj, aż wszystkie liście zwiędną. Sezon z 1/2 łyżeczki. sól. Szpinak łyżka do sitka i niech całkowicie odsączyć, a następnie przenieść do ręcznika papierowego i osuszyć nadmiar płynu.
Przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Rozbij 10 jaj do miski i wymieszaj widelcem, aby się rozbić. Roztopić masło na patelni, następnie dodać jajka. Delikatnie jajeczkować, mieszając od czasu do czasu, aż w większości zestalony, ale nadal bardzo mokry (będą gotować więcej w torcie).
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki. sól i oregano, a następnie przenieść na talerz, rozkładając jajka równomiernie. Chill until cool.
Złożyć tortę: równomiernie rozłożyć połowę jajek na dnie wyłożonej cieście patelni. Następnie równomiernie ułożyć połowę sera na jajkach, kroić ser w razie potrzeby, aby uzyskać równą warstwę. Połowę szpinaku rozłożyć na ser i posypać połową bazylii. Przykryć połową szynki. Użyj ręcznika, aby osuszyć paprykę całkowicie, a następnie połóż je na szynce, cięcia papryki w razie potrzeby, aby wyrównać warstwę. Papryka jest warstwą środkową. Od tego momentu układaj pozostałe składniki w odwrotnej kolejności: najpierw szynkę, potem Bazyl, szpinak, ser, a na końcu jajka.
Za pomocą nożyczek, przyciąć krawędź ciasta do 1-in. zwis. Złożyć ciasto w kierunku centrum torta.
Połóż zarezerwowane kółko ciasta na górze, naciskając delikatnie na torta ręką, aby wyrównać warstwy. Naciśnij krawędzie ciasta kciukiem wzdłuż wnętrza patelni, aby uszczelnić. Używając noża, wytnij mały x w środku torty, aby wypuścić parę, gdy piecze. Owinąć torta w folię i schłodzić co najmniej 2 godziny i tak długo, jak przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 z półką ustawioną na najniższym poziomie.
Pozostałe jajko ubić i posmarować wierzchem tortę.
Piec na złoty kolor, około 1 godziny.
Ostudzić na stojaku co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Uruchom nóż między bokami torta i pan, a następnie poluzuj patelnię i podnieś patelnię z torty.