Kimbop (Koreańskie Sushi)

Kimbop (Koreańskie Sushi)
Przepis Kimbop (Korean Sushi) jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej sezamowy, szynkę, sushi nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kimbop (Koreańskie Sushi), Koreańskie rolki Sushi z orzechami-Edamame Crumble, oraz Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi.

Instrukcje

1
Opłucz ryż w sitku lub durszlaku, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Połączyć ryż z wodą w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, 12 do 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Rozłóż ugotowany ryż na blasze do ostygnięcia. Doprawić 1 łyżką oleju sezamowego i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Podczas gdy ryż jest na wolnym ogniu, wlać jajka na patelni na średnim ogniu i pozostawić do gotowania bez mieszania lub obracając się, aby uzyskać płaską warstwę gotowanego jajka. Gdy jajko jest całkowicie ugotowane, wyjąć z patelni i odstawić na desce do krojenia do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Oddziel arkusze nori na płaskiej powierzchni i podziel schłodzony ryż między nimi, pozostawiając tylko półcalowy Pasek wodorostów widoczny na górze każdego arkusza. Ułóż cienkie warstwy jajka, ogórka, marchewki, sera i szynki na wierzchu ryżu. Zaczynając od dołu każdego arkusza nori, użyj bambusowej maty do sushi, aby mocno zwinąć każdy kawałek w Cylindryczny kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
6
Posmaruj każdą rolkę 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i pokrój na sześć równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn