Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 934 kalorie. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Ślub. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, krem z kamienia nazębnego, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Biały Tort Weselny, Biały Tort Weselny, oraz Biały Tort Weselny.
Instrukcje
1
Lemon Curd
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon Curd
2
Zrobić twaróg w dwóch oddzielnych partiach. Jest stosowany jako nadzienie między warstwami ciasta i jako składnik musu.
3
Ubić 3 szklanki cukru i 4 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w ciężkim rondlu do wymieszania. Stopniowo ubij w 1 1/2 szklanki soku z cytryny, następnie 18 żółtek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Dodatkowe Laski Cukierków
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać 1 1/2 szklanki masła. Gotować na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, stale ubijając, około 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Przenieść twaróg do średniej miski. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię twarogu. Przygotuj drugą partię twarogu, używając tej samej ilości każdego składnika. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień. (Można dokonać 7 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodać lukier w dwóch oddzielnych partiach co najmniej jeden dzień wcześniej. Jedna partia jest dla 12-calowego ciasta, jedna dla pozostałych dwóch ciast. Śmietana zastępuje masło w tej odmianie standardowego lukru z twarogiem, dzięki czemu można go smarować prosto z lodówki. Dla uzyskania najlepszych rezultatów stosuj krem do ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier Z Serem śmietankowym
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Rożek Cukru Lodowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8
Umieść czekoladę 8 uncji w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, wygładzi i po prostu ogrzeje (nie przegrzewa); wyjmij z wody. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 3 pakiety serek w dużej misce, aż puszysty. Ubić w 1 1/4 szklanki cukru, następnie ciepłej czekolady. Ubić 2 szklanki śmietany i 1 1/4 szklanki cukru w średniej misce, aż średnio jędrne szczyty tworzą. Złożyć w mieszaninie ser śmietankowy w 3 dodatkach. Cover; chill. Wykonaj drugą partię lukru, używając tej samej ilości każdego składnika. Przechowywać w lodówce lukier co najmniej 1 dzień i do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Posypka W Kształcie Serca
1 Rożek Cukru Lodowego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Białą czekoladę umieścić na podwójnym kotle ustawionym nad ledwo gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, wygładzi i po prostu ogrzeje (nie przegrzewa); wyjmij z wody. Ubij śmietanę do ubijania w innej dużej misce, aż do uzyskania średnio jędrnych szczytów; złóż ciepłą białą czekoladę. Złożyć mieszaninę do cytrynowego twarogu w 3 dodatkach. Przykryć miskę i schłodzić mus, aż ostygnie i ustawić, co najmniej 1 dzień i do 4 dni.
Użyj połowę z tych składników, aby 12-calowe ciasto i pół, aby zarówno 9-calowe i 6-calowe ciasta. Najpierw przesiać mąkę, a następnie odmierzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Umieść stojak tuż poniżej środka piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka 12-calowa patelnia o średnicy ciasta z wyjmowanym dnem i 3-calowymi bokami. Masło i mąka 9-calowa patelnia do ciasta z wyjmowanym dnem i 3-calowymi bokami. Masło i mąka o średnicy 6 cali patelnia z wyjmowanym dnem i 3-calowymi bokami. Przesiać 5 1/2 szklanki przesianej mąki tortowej, 5 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 1/4 łyżeczki soli 3 razy do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Za pomocą miksera elektrycznego, beat 3/4 szklanki (1 1/2 Laski) masło w dużej misce, aż gładkie i puszyste. Stopniowo ubić w 1 1/4 szklanki cukru, następnie 3/4 szklanki oleju. Ubić jeszcze 1 szklankę cukru. Ubić mieszankę mąki w 4 dodatkach na przemian z mieszanką maślanki w 3 dodatkach, często skrobając boki miski. Używając czystych suchych bijaków, ubijaj 1 1/4 szklanki (około 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
białka i 1/4 łyżeczki śmietany Tatar w innej dużej misce, aż miękkie szczyty tworzą. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, ubijając, aż białka spadną z ubijaczy grubą, puszystą (nie sztywną) wstążką, około 4 minut. Białka złożyć na ciasto w 4 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Piec ciasta, aż brązowy i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny 10 minut dla ciasta 6-calowego i 1 godziny 18 minut dla ciasta 9-calowego. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 30 minut.
Usuń boki patelni. Schłodzić wszystkie ciasta całkowicie. (Można zrobić 1 dzień przed nadzieniem i lukier ciasta. Powrót ciasta do patelni. Przykryć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Naciśnij 12-calowe ciasto do uwolnienia z patelni. Używając dużego ząbkowanego noża, odetnij tyle wierzchniej skórki, aby ciasto o wysokości 2 1/2 cala.
Pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy, każda o grubości około 3/4 cala. Korzystając z dołu tart-pan lub 11-calowej tektury okrągłej, przenieś górną warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę; przenieś środkową warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę.
Rozprowadzić obfite 1 3/4 szklanki musu nad. Upuść 1 3/4 szklanki twarogu przez łyżki stołowe i rozłóż, aby pokryć mus równą warstwą. Przechowywać w lodówce, aż mus i twaróg są twarde, około 1 godziny. Korzystając z dołu tart-pan, umieść środkową warstwę na dolnej warstwie.
Rozprowadzić z taką samą ilością musu i twarogu. Korzystając z dołu tart-pan, umieść górną warstwę na torcie i lekko naciśnij. Przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Odetnij tyle górnej skorupy, aby ciasto 2 1/2 cala wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
26
Pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy, każda o grubości około 3/4 cala. Używając dolnej lub tekturowej okrągłej tart-pan, przenieś górną warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę; powtórz z warstwą środkową.
Rozprowadzić 1 1/4 szklanki musu. Upuść obfite 2/3 szklanki twarogu przez łyżki stołowe i rozłóż, aby pokryć mus równą warstwą. Przechowywać w lodówce, aż mus i twaróg są twarde, około 1 godziny. Korzystając z dołu tart-pan, umieść środkową warstwę na dolnej warstwie.
Rozprowadzić z taką samą ilością musu i twarogu. Korzystając z dołu tart-pan, umieść górną warstwę na torcie i lekko naciśnij. Przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Rozłóż obfite 1/2 szklanki musu. Upuść 6 łyżek twarogu przez łyżki stołowe i rozłóż, aby pokryć mus równą warstwą. Przechowywać w lodówce, aż mus i twaróg są twarde, około 1 godziny. Za pomocą dużej szpatułki umieść środkową warstwę na dolnej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
36
Rozprowadzić z taką samą ilością musu i twarogu. Za pomocą dużej szpatułki umieść górną warstwę ciasta i lekko naciśnij. Przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
37
Spread 2 1/4 szklanki lukier cienko na górze i po bokach 12-calowy zmontowane ciasto jako pierwsza warstwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
38
Spread 1 1/2 szklanki lukier cienko na górze i po bokach 9-calowy zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
39
Rozłóż 3/4 szklanki lukier cienko na górze i po bokach 6-calowy zmontowane ciasto. Schłodzić wszystkie ciasta 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
40
Rozłóż 5 filiżanek lukier na 12-calowe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
41
Spread 3 2/3 szklanki lukier ponad 9-calowy ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
42
Rozłóż 2 filiżanki lukier ponad 6-calowe ciasto. Przechowywać w lodówce 6-calowe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
43
Umieść 12-calowe ciasto na talerzu. Naciśnij 1 Kołek prosto w dół do środka i przez do dołu ciasta. Mark kołek 1 1/4 cala powyżej poziomu lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
44
Zdjąć kołek rozporowy i przeciąć ząbkowanym nożem w zaznaczonym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
45
Wytnij jeszcze 7 kołków na tę samą długość. Naciśnij 1 Kołek z powrotem do środka ciasta. Naciśnij Pozostałe 7 Kołki do ciasta, rozmieszczone równo od siebie i 3 do 3 1/4 cala od centrum kołka. Schłodzić ciasto z kołkami.
46
Naciśnij 1 Kołek prosto w dół do środka 9-calowego ciasta. Mark kołek 1 1/4 cala powyżej poziomu lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
47
Zdjąć kołek rozporowy i przeciąć ząbkowanym nożem w zaznaczonym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
48
Wytnij jeszcze 5 kołków na tę samą długość. Naciśnij 1 Kołek z powrotem do środka ciasta. Naciśnij Pozostałe Kołki do ciasta, rozmieszczone równo od siebie i 2 cale od centrum; chill z kołki. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Gdy lukier jest jędrny, przykryj ciasta kopułami tortowymi lub luźno folią; przechowuj schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
49
Montaż i dekoracja
50
Mieszanka dużych i małych białych róż i frezji (około 5 tuzinów)
51
Umieść 9-calowe ciasto na kołkach w 12-calowym cieście.
52
Umieść 6-calowe ciasto na kołkach w 9-calowym cieście.
53
Umieść duże róże między dolnymi i środkowymi poziomami, dopasowując małe róże i frezje, aby wypełnić przestrzeń. Wypełnij przestrzeń między środkowym i górnym poziomem mieszanką kwiatów.
54
Kompot jagodowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
Maleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
55
Ten kompot owocowy przyczynia się kolor i smak kontrast do każdej porcji ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
56
Połącz wszystkie składniki w dużej misce; wrzucić do herbu. Przykryć; schłodzić do momentu powstania soków, co najmniej 1 godzinę i do 6 godzin.
Umieść górne i środkowe warstwy ciasta na powierzchni roboczej.
59
Usuń kwiaty i kołki z ciast.
60
Ciasto pokroić na 8 plastrów.
61
Środkowe ciasto pokroić na 16 plastrów. Włóż nóż prosto w dół do 12-calowego ciasta 3 cale od krawędzi. Kontynuuj cięcie wokół ciasta 3 cale od krawędzi, tworząc koło o średnicy 6 cali w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
62
Pokrój zewnętrzny pierścień na 18 plastrów.
63
Pokrój 6-calowy środek na 8 plastrów.
64
Kłaść plastry ciasta na talerzach; łyżka kompot obok siebie.