Tort weselny z białej czekolady i cytryny

Tort weselny z białej czekolady i cytryny
Tort weselny z białej czekolady i cytryny wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 11g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 50 i kosztuje $2.34 za porcję. Jest idealny do Ślub. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz białka jaj, krem z kamienia nazębnego, jagody i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tort weselny z białej czekolady i cytryny, Biały Tort Weselny, oraz Biały Tort Weselny.

Instrukcje

1
Lemon Curd
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
2
Zrobić twaróg w dwóch oddzielnych partiach. Jest stosowany jako nadzienie między warstwami ciasta i jako składnik musu.
3
Ubić 3 szklanki cukru i 4 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w ciężkim rondlu do wymieszania. Stopniowo ubij w 1 1/2 szklanki soku z cytryny, następnie 18 żółtek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Dodać 1 1/2 szklanki masła. Gotować na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zagotuje się, stale ubijając, około 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Przenieść twaróg do średniej miski. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię twarogu. Przygotuj drugą partię twarogu, używając tej samej ilości każdego składnika. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień. (Można dokonać 7 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Lukier
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
7
Dodać lukier w dwóch oddzielnych partiach co najmniej jeden dzień wcześniej. Jedna partia jest dla 12-calowego ciasta, jedna dla pozostałych dwóch ciast. Śmietana zastępuje masło w tej odmianie standardowego lukru z twarogiem, dzięki czemu można go smarować prosto z lodówki. Dla uzyskania najlepszych rezultatów stosuj krem do ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier Z Serem śmietankowymLukier Z Serem śmietankowym
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8
Umieść czekoladę 8 uncji w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, wygładzi i po prostu ogrzeje (nie przegrzewa); wyjmij z wody. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 3 pakiety serek w dużej misce, aż puszysty. Ubić w 1 1/4 szklanki cukru, następnie ciepłej czekolady. Ubić 2 szklanki śmietany i 1 1/4 szklanki cukru w średniej misce, aż średnio jędrne szczyty tworzą. Złożyć w mieszaninie ser śmietankowy w 3 dodatkach. Cover; chill. Wykonaj drugą partię lukru, używając tej samej ilości każdego składnika. Przechowywać w lodówce lukier co najmniej 1 dzień i do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieścić lemon curd w dużej misce i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Białą czekoladę umieścić na podwójnym kotle ustawionym nad ledwo gotującą się wodą. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, wygładzi i po prostu ogrzeje (nie przegrzewa); wyjmij z wody. Ubij śmietanę do ubijania w innej dużej misce, aż do uzyskania średnio jędrnych szczytów; złóż ciepłą białą czekoladę. Złożyć mieszaninę do cytrynowego twarogu w 3 dodatkach. Przykryć miskę i schłodzić mus, aż ostygnie i ustawić, co najmniej 1 dzień i do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Lemon CurdLemon Curd
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ciasto z maślanką pomarańczową
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4
Użyj połowę z tych składników, aby 12-calowe ciasto i pół, aby zarówno 9-calowe i 6-calowe ciasta. Najpierw przesiać mąkę, a następnie odmierzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Umieść stojak tuż poniżej środka piekarnika i rozgrzej do 177°. masło i mąka 12-calowa patelnia do ciasta z wyjmowanym dnem i 3-calowymi bokami. Masło i mąka 9-calowa patelnia do ciasta z wyjmowanym dnem i 3-calowymi bokami. Masło i mąka o średnicy 6 cali patelnia z wyjmowanym dnem i 3-calowymi bokami. Przesiać 5 1/2 szklanki przesianej mąki tortowej, 5 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 1/4 łyżeczki soli 3 razy do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Wymieszać 1 1/2 szklanki maślanki, 3 łyżki koncentratu soku pomarańczowego i 2 1/2 łyżki wanilii w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Za pomocą miksera elektrycznego, beat 3/4 szklanki (1 1/2 Laski) masło w dużej misce, aż gładkie i puszyste. Stopniowo ubić w 1 1/4 szklanki cukru, następnie 3/4 szklanki oleju. Ubić jeszcze 1 szklankę cukru. Ubić mieszankę mąki w 4 dodatkach na przemian z mieszanką maślanki w 3 dodatkach, często skrobając boki miski. Używając czystych suchych bijaków, ubijaj 1 1/4 szklanki (około 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
białka i 1/4 łyżeczki śmietany Tatar w innej dużej misce, aż miękkie szczyty tworzą. Stopniowo dodawać 1 szklankę cukru, ubijając, aż białka spadną z ubijaczy grubą, puszystą (nie sztywną) wstążką, około 4 minut. Białka złożyć na ciasto w 4 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Przenieść ciasto do przygotowanej 12-calowej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Piec ciasto, aż brązowy i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny 25 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Pokroić wokół ciasta, aby poluzować; usunąć boki patelni. Utrzymuj temperaturę pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Zrobić drugą partię ciasta ciasto według tej samej techniki, jak dla pierwszego ciasta i przy użyciu tej samej ilości każdego składnika.
13
Przenieść 8 1/2 szklanki ciasta do przygotowanej 9-calowej patelni; przenieść 4 szklanki ciasta do przygotowanej 6-calowej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
14
Piec ciasta, aż brązowy i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny 10 minut dla ciasta 6-calowego i 1 godziny 18 minut dla ciasta 9-calowego. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
15
Pokroić wokół ciasta, aby poluzować.
16
Usuń boki patelni. Schłodzić wszystkie ciasta całkowicie. (Można zrobić 1 dzień przed nadzieniem i lukier ciasta. Powrót ciasta do patelni. Przykryć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
17
Nadzienie i lukier ciasta
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
18
Aby napełnianie i lukier ciasta łatwiejsze, użyj DNA tart-pan lub kupić kartonowe rundy z ciasta i cukierków sklepu dostawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
19
Naciśnij 12-calowe ciasto do uwolnienia z patelni. Używając dużego ząbkowanego noża, odetnij tyle wierzchniej skórki, aby ciasto o wysokości 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
20
Pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy, każda o grubości około 3/4 cala. Korzystając z dołu tart-pan lub 11-calowej tektury okrągłej, przenieś górną warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę; przenieś środkową warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
21
Wyciąć dolną warstwę od spodu patelni i umieścić na dnie patelni lub tekturze okrągłej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
22
Rozprowadzić obfite 1 3/4 szklanki musu nad. Upuść 1 3/4 szklanki twarogu przez łyżki stołowe i rozłóż, aby pokryć mus równą warstwą. Przechowywać w lodówce, aż mus i twaróg są twarde, około 1 godziny. Korzystając z dołu tart-pan, umieść środkową warstwę na dolnej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
23
Rozprowadzić z taką samą ilością musu i twarogu. Korzystając z dołu tart-pan, umieść górną warstwę na torcie i lekko naciśnij. Przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
24
Wciśnij 9-calowe ciasto, aby uwolnić się z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
25
Odetnij tyle górnej skorupy, aby ciasto 2 1/2 cala wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
26
Pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy, każda o grubości około 3/4 cala. Używając dolnej lub tekturowej okrągłej tart-pan, przenieś górną warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę; powtórz z warstwą środkową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
27
Wytnij dolną warstwę od spodu patelni i umieść na 8-calowym dnie patelni lub tekturowym okrągłym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
28
Rozprowadzić 1 1/4 szklanki musu. Upuść obfite 2/3 szklanki twarogu przez łyżki stołowe i rozłóż, aby pokryć mus równą warstwą. Przechowywać w lodówce, aż mus i twaróg są twarde, około 1 godziny. Korzystając z dołu tart-pan, umieść środkową warstwę na dolnej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
29
Rozprowadzić z taką samą ilością musu i twarogu. Korzystając z dołu tart-pan, umieść górną warstwę na torcie i lekko naciśnij. Przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
30
Naciśnij 6-calowe ciasto do uwolnienia z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
31
Odetnij tyle górnej skorupy, aby ciasto 2 1/2 cala wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
32
Pokrój ciasto poziomo na 3 warstwy, każda o grubości około 3/4 cala.
33
Przenieś górną warstwę na powierzchnię roboczą i pokrywę; powtórz z warstwą środkową.
34
Wytnij dolną warstwę od spodu patelni i umieść na 5-calowym dnie patelni lub tekturowym okrągłym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
35
Rozłóż obfite 1/2 szklanki musu. Upuść 6 łyżek twarogu przez łyżki stołowe i rozłóż, aby pokryć mus równą warstwą. Przechowywać w lodówce, aż mus i twaróg są twarde, około 1 godziny. Za pomocą dużej szpatułki umieść środkową warstwę na dolnej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
36
Rozprowadzić z taką samą ilością musu i twarogu. Za pomocą dużej szpatułki umieść górną warstwę ciasta i lekko naciśnij. Przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
37
Spread 2 1/4 szklanki lukier cienko na górze i po bokach 12-calowy zmontowane ciasto jako pierwsza warstwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
38
Spread 1 1/2 szklanki lukier cienko na górze i po bokach 9-calowy zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
39
Rozłóż 3/4 szklanki lukier cienko na górze i po bokach 6-calowy zmontowane ciasto. Schłodzić wszystkie ciasta 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
40
Rozłóż 5 filiżanek lukier na 12-calowe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
41
Spread 3 2/3 szklanki lukier ponad 9-calowy ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
42
Rozłóż 2 filiżanki lukier ponad 6-calowe ciasto. Przechowywać w lodówce 6-calowe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
43
Umieść 12-calowe ciasto na talerzu. Naciśnij 1 Kołek prosto w dół do środka i przez do dołu ciasta. Mark kołek 1 1/4 cala powyżej poziomu lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
44
Zdjąć kołek rozporowy i przeciąć ząbkowanym nożem w zaznaczonym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
45
Wytnij jeszcze 7 kołków na tę samą długość. Naciśnij 1 Kołek z powrotem do środka ciasta. Naciśnij Pozostałe 7 Kołki do ciasta, rozmieszczone równo od siebie i 3 do 3 1/4 cala od centrum kołka. Schłodzić ciasto z kołkami.
46
Naciśnij 1 Kołek prosto w dół do środka 9-calowego ciasta. Mark kołek 1 1/4 cala powyżej poziomu lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
47
Zdjąć kołek rozporowy i przeciąć ząbkowanym nożem w zaznaczonym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
48
Wytnij jeszcze 5 kołków na tę samą długość. Naciśnij 1 Kołek z powrotem do środka ciasta. Naciśnij Pozostałe Kołki do ciasta, rozmieszczone równo od siebie i 2 cale od centrum; chill z kołki. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Gdy lukier jest jędrny, przykryj ciasta kopułami tortowymi lub luźno folią; przechowuj schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
49
Montaż i dekoracja
50
Mieszanka dużych i małych białych róż i frezji (około 5 tuzinów)
51
Umieść 9-calowe ciasto na kołkach w 12-calowym cieście.
52
Umieść 6-calowe ciasto na kołkach w 9-calowym cieście.
53
Umieść duże róże między dolnymi i środkowymi poziomami, dopasowując małe róże i frezje, aby wypełnić przestrzeń. Wypełnij przestrzeń między środkowym i górnym poziomem mieszanką kwiatów.
54
Kompot jagodowy
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
55
Ten kompot owocowy przyczynia się kolor i smak kontrast do każdej porcji ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
56
Połącz wszystkie składniki w dużej misce; wrzucić do herbu. Przykryć; schłodzić do momentu powstania soków, co najmniej 1 godzinę i do 6 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
57
Porcja
58
Umieść górne i środkowe warstwy ciasta na powierzchni roboczej.
59
Usuń kwiaty i kołki z ciast.
60
Ciasto pokroić na 8 plastrów.
61
Środkowe ciasto pokroić na 16 plastrów. Włóż nóż prosto w dół do 12-calowego ciasta 3 cale od krawędzi. Kontynuuj cięcie wokół ciasta 3 cale od krawędzi, tworząc koło o średnicy 6 cali w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
62
Pokrój zewnętrzny pierścień na 18 plastrów.
63
Pokrój 6-calowy środek na 8 plastrów.
64
Kłaść plastry ciasta na talerzach; łyżka kompot obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot

Składniki

11(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1kufelświeże jeżynyświeże jeżyny1kufel2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)2 łyżki syropu (boysenberry, jagodowy itp.)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)3Średnia żółta cebula, posiekanaprzesiana mąka tortowaprzesiana mąka tortowa397Orzechy dowolne (posiekane)importowana biała czekolada (np. Lindt lub Perugina), drobno posiekana (nie używaj chipsów)importowana biała czekolada (np. Lindt lub Perugina), drobno posiekana (nie używaj chipsów)9(może być lub przeglądać)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1kilogramyopakowania Philadelphia-brand cream cheese, temperatura pokojowaopakowania Philadelphia-brand cream cheese, temperatura pokojowa1(może być lub przeglądać)krem tatarskikrem tatarski5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibiałka jaj (ok. 20 dużych)białka jaj (ok. 20 dużych)36largesżółtka jajżółtka jaj3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilemon curd (patrz wyżej)lemon curd (patrz wyżej)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny6(zima)rozmrożony koncentrat soku pomarańczowego mrożonegorozmrożony koncentrat soku pomarańczowego mrożonego1kufelświeże malinyświeże maliny3(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych8kufleświeże truskawki, łuszczone, o połowęświeże truskawki, łuszczone, o połowę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(3 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(3 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa5(zima)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1DużeMix i małe białe róże i freski (około 5 tuzinów)Mix i małe białe róże i freski (około 5 tuzinów)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia5
Magazyn