Tort Urodzinowy Tęczowy Anioł
Tort urodzinowy tęczowego anioła to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Mieszanka angel food Cake mix, rich & kremowy lukier waniliowy, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Urodzinowy Tęczowy, Tort Tęczowy Anioł, oraz Rainbow Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, wodę i skórkę cytryny z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; pokonać na średniej prędkości 1 minutę.
Podziel ciasto równomiernie między 3 miski. Delikatnie wymieszać 6 do 8 kropli jednego koloru spożywczego do każdego z ciast.
Wlać czerwone ciasto do ungreased 10-calowy Angel food (tube) ciasto patelni. (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.) Łyżka żółtego ciasta na czerwonym cieście. Łyżka zielone ciasto na górze.
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usunąć z patelni do serwowania płyty.
Łyżka 1/2 szklanki lukier do miski do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokiej około 15 sekund lub do lukier można mieszać gładkie i jest wystarczająco cienki, aby mżawka. (Lub łyżka lukier do rondla 1-quart i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż wystarczająco cienkie, aby mżawka.)
Umieść pozostały lukier w ozdobnej torbie z końcówką do pisania. Rura wstążkę i łuk na każdym placu cukierków, aby wyglądać jak zapakowane opakowanie. Ułóż paczki na wierzchu ciasta. Przechowywać luźno przykryte w temperaturze pokojowej.