Tort Urodzinowy Tęczowy Anioł

Tort Urodzinowy Tęczowy Anioł
Tort urodzinowy tęczowego anioła to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap deser. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Mieszanka angel food Cake mix, rich & kremowy lukier waniliowy, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Urodzinowy Tęczowy, Tort Tęczowy Anioł, oraz Rainbow Angel Food Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać piekarnik do 177°. w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce, wymieszać ciasto, wodę i skórkę cytryny z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; pokonać na średniej prędkości 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
3
Podziel ciasto równomiernie między 3 miski. Delikatnie wymieszać 6 do 8 kropli jednego koloru spożywczego do każdego z ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać czerwone ciasto do ungreased 10-calowy Angel food (tube) ciasto patelni. (Nie używaj fluted tube cake pan lub 9-calowy Angel food pan lub ciasto przepełni się.) Łyżka żółtego ciasta na czerwonym cieście. Łyżka zielone ciasto na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
5
Piec 37 do 47 minut lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na szklaną butelkę, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; usunąć z patelni do serwowania płyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
Łyżka 1/2 szklanki lukier do miski do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysokiej około 15 sekund lub do lukier można mieszać gładkie i jest wystarczająco cienki, aby mżawka. (Lub łyżka lukier do rondla 1-quart i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, aż wystarczająco cienkie, aby mżawka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Mżawka nad ciastem.
8
Umieść pozostały lukier w ozdobnej torbie z końcówką do pisania. Rura wstążkę i łuk na każdym placu cukierków, aby wyglądać jak zapakowane opakowanie. Ułóż paczki na wierzchu ciasta. Przechowywać luźno przykryte w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn