Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow

Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow
Prosty tort urodzinowy z polewą Marshmallow wymaga wokół 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Na 1,67 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 859 kalorii, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Urodziny wydarzenie. Jeśli masz masło, cukier granulowany, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 99 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow, Prosty Domowy Tort Urodzinowy, oraz Prosty Tort Urodzinowy Jagodowy Cytrynowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 2 okrągłe patelnie na ciasto (8 na 2 cale) i termometr do natychmiastowego odczytu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Obficie posmarować dno i boki 2 patelni tortowych. Umieść rundę pergaminu na dnie każdej patelni i pokryj je masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Umieść patelnie na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
10 łyżek masła rozpuścić w małym garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Wyjmij garnek z kuchenki i pozwól mu lekko ostygnąć. Rezerwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
W średniej misce przesiać razem sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
W dużej misce, ubić jajka, cukier, wanilia, i śmietana razem, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Dodaj mieszaninę mąki w małych partiach do mokrych składników, ubijając, jak idziesz, aby uniknąć tworzenia grudek. Zrobić dobrze w środku ciasta i wlać roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Złożyć w posiekanej czekoladzie
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozłożone na poziomie góry. Delikatnie stuknij boki patelni, aby ciasto równomiernie się rozprowadzało. Przesuń blachę do środka piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Wyjąć patelnie z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ciasta na krótko. Odwróć ciasta z patelni na blasze wyposażonej w stojak z drutu i odkleić pergamin. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 45 minut przed lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Wlej trochę wody, o głębokości około 2 cali, do rondla, aby utworzyć prowizoryczny podwójny kocioł.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść patelnię na kuchence i doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zanurz natychmiastowy termometr w gotującej się wodzie, aby wyczyścić wszelkie zanieczyszczenia z końca i sprawdzić, czy termometr działa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
W czystej, dużej misce wymieszać 5 łyżek chłodnej wody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier, białka i syrop kukurydziany. Delikatnie opuść miskę nad gotującą się wodą. Wyłącz ogrzewanie pod garnkiem. Użyj elektrycznego ręcznego bijaka, aby ubić białka nad wodą. Nie pozostawiaj mieszaniny białek bez nadzoru ani nie przerywaj bicia w dowolnym momencie podczas tego procesu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Po około 3 minutach wyjmij miskę z ognia, Ustaw trzepak i szybko ustaw temperaturę białek. Chcesz, aby osiągnąć 140 stopni F. jeśli mierzysz temperaturę, zanim osiągną ten punkt, natychmiast umieść miskę białek z powrotem nad wodą i wznów bicie, aż zostaną ukończone, dodatkowe 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
5
Wyjmij miskę z wody i złóż ekstrakt z wanilii. To powinno wyglądać jak puszystość prawoślazu. Odstawić lukier na bok, aby pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. Mróz ciasto przez, jak mawiał mój ojciec, "glopping" lukier na całej górze i po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
5-1/2 Szklanki Chrupiących Płatków Ryżowych5-1/2 Szklanki Chrupiących Płatków Ryżowych
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
6
Podawać natychmiast.

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.krem tatarskikrem tatarski2białka jaj, temperatura pokojowabiałka jaj, temperatura pokojowa2jajajaja5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana półsłodka czekoladagrubo posiekana półsłodka czekolada4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe10(zima)niesolone masło, dodatkowo do patelni na ciastoniesolone masło, dodatkowo do patelni na ciasto11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej5(zima)chłodna woda, plus więcej dla podwójnego kotłachłodna woda, plus więcej dla podwójnego kotła
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn