Tort Lodowy

Tort Lodowy
Tort lodowy to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 522 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 79 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz Baton crunchie, sos czekoladowy, użyj chipsów czekoladowych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, oraz Bezmleczne Ciasto Z Rabarbarem.

Instrukcje

1
Niech lody zmiękną albo w lodówce na chwilę, lub w kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
2
Ułóż 8-calową puszkę sprężynową z folią samoprzylepną / clingwrap, zarówno na dole, jak i po bokach puszki, aby mieć jakiś zwis na górze.
3
Wsypać lekko zmiękczone lody do miski i wymieszać z orzeszkami ziemnymi, 150 g/1 szklanką czekolady i kromek orzeszków ziemnych lub frytek, odłamkami Crunchie / odłamkami plastra miodu i 100 g / 1 szklanką Bourbon biscuit crumbs / chocolate cookie crumbs.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
CzekoladaCzekolada
LodyLody
HerbatnikiHerbatniki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Zeskrobać mieszaninę lodów w puszce sprężystej, spłaszczając wierzch jak ciasto, i przykryć wierzch folią spożywczą/clingwrap i umieścić w zamrażarce, aby się ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
5
Podawać ciasto prosto z zamrażarki, wyjąć z puszki i delikatnie odciągnąć folię / clingwrap przed postawieniem na talerzu lub stojaku na ciasto.
6
Posypać wierzch ciasta z dodatkowych 50g/1 / 4 szklanki czekolady i orzeszków ziemnych lub frytki, a pozostałe Bourbon biszkopt okruchy / czekolada ciasteczka okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy CiastekOkruchy Ciastek
CzekoladaCzekolada
HerbatnikiHerbatniki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
FrytkiFrytki
7
Pokroić w plasterki i podawać z toffi i sosami czekoladowymi, pozwalając obu dryblować na każdym plasterku. Jeśli 2 sosy brzmi jak zbyt wiele kłopotów-nie są-po prostu zdecydować się na sos czekoladowo-orzechowy masło. Trudno znaleźć argument przeciwko temu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
ButterscotchButterscotch
CzekoladaCzekolada
SOSSOS

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
OkazjeLetnie
Magazyn