Tort Czekoladowo-Miętowy
Tort czekoladowo-miętowy według przepisu można przygotować w około 35 minut. Ten deser ma 420 kalorii, 3 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 90 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup masło, krem ptasie mleczko, ciężką śmietankę do ubijania i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 13%. Spróbuj miętowego tortu czekoladowego, miętowego tortu lodowego i krówkowego miętowego tortu lodowego, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce połącz okruszki ciasteczek i masło. Naciśnij na spód i 1-1/2 cala w górę po bokach natłuszczonej 9-calowej. forma do pieczenia. Schładzaj przez co najmniej 30 minut.
W małym rondlu podgrzej cukierki z mlekiem na małym ogniu, aż cukierki się rozpuszczą; mieszaj, aż będzie gładka. Schłodzić przez 10-15 minut.
Umieść krem marshmallow w dużej misce; stopniowo ubijaj mieszankę miętową. Dodać bitą śmietanę.
Przełożyć na przygotowany spód. Przykryj i zamroź, aż będzie twarde. Można zamrażać do 2 miesięcy.
Wyjąć z zamrażarki na około 30 minut przed podaniem.
Udekoruj dodatkową bitą śmietaną i cukierkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "