Tort Czarny Las
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z Czarnego Lasu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 795 kalorii, 9g białka, oraz 56 g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką śmietanę, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las, oraz Tort Czarny Las dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Umieść stojak na środku piekarnika. Masło i mąka 10-calowa patelnia do ciast o głębokości 3 cali, taka jak forma sprężynowa.
Przesiać 1/2 szklanki mąki, kakao, i sól razem na arkuszu pergaminu i odstawić. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubić jajka, cukier i wanilię z dużą prędkością, aż mieszanina potroi się w objętości i jest bardzo gęsta, około 8 minut. Gdy trzepaczka zostanie podniesiona, ciasto utworzy grubą wstążkę, gdy spadnie z powrotem do miski.
Zmniejsz prędkość mieszania i ostrożnie stuknij suche składniki w mieszankę jajeczną. Jak tylko cała mąka zostanie dodana do jaj, zatrzymaj maszynę.
Wlać roztopione masło, upewniając się, aby pozostawić białe, mleczne ciała stałe. Za pomocą dużej gumowej szpatułki, używając jak najmniejszej liczby pociągnięć, Zakończ składanie mieszanki mąki i masła do ciasta, aż do równomiernego wymieszania.
Natychmiast zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię, umieścić patelnię na blasze do pieczenia i piec, aż ciasto będzie po prostu jędrne w dotyku, około 40 minut.
Przenieś ciasto do stojaka i pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut. Następnie przekręcić ciasto do góry nogami na stojaku do ostygnięcia. To spłaszczy lekko wypukły szczyt.
Umieścić cukier i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Dodaj kirsch i usunąć z ciepła.
Wlać syrop do małej filiżanki lub miski i odstawić na bok.
W dużej misce ubij śmietanę z cukrem i wanilią na średniej prędkości, aż utrzyma jędrne szczyty. Nie przegotowywać; bita śmietana powinna być gładka i jędrna. Śmietanę podzielić na 4 równe porcje i odstawić na bok. (Pomaga to zapobiec przedostaniu się do ostatniego kawałka dekorowania i odkrywania, że zabrakło kremu.)
Czereśnie odsączyć i podzielić na 2 równe stosy. Zarezerwować 8 do 12 wiśni do dekoracji górnej części ciasta, jeśli nie masz świeżych wiśni.
Umieść ciasto na powierzchni roboczej z oryginalnym wierzchem. Obetnij wszelkie twarde skórki. Długim ząbkowanym nożem pokrój ciasto poziomo na 3 równe warstwy.
Przenieś górną warstwę na talerz do serwowania, układając ją od góry do dołu.
Posmaruj go obficie syropem. Za pomocą szpatułki przesuniętej lub gumowej szpatułki, wygładzić na 1/2-calowej warstwie bitej śmietany. Przesunąć krem nieco poza krawędź ciasta. (Zapobiega to powstawaniu luk podczas osadzania następnej warstwy na wierzchu.) Połowę wiśni Nestle do bitej śmietany, rozsypując je równomiernie na wierzchu.
Środkową warstwę ciasta ułożyć na wierzchu wiśni, lekko wciskając ją w warstwę bitej śmietany.
Posmaruj syropem, posmaruj bitą śmietaną, a pozostałą połowę wiśni rozetrzyj na śmietanie.
Na koniec dodaj ostatnią warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na wierzchu wiśni, ponownie osadzając ją w warstwie bitej śmietany.
Pędzel z syropem. Za pomocą lukru lub dużej gumowej szpatułki rozprowadź cienką warstwę bitej śmietany na wierzchu ciasta.
Rozłóż grubszą warstwę na boki.
Cukiernie dodają ozdobny Brzeg zmielonej ciemnej czekolady wokół podstawy ciasta. Wypełnij kubki dłoni z niektórych czekolady mielonej i podnieś i przechyl go na podstawie ciasta wokół dolnej krawędzi. Obróć ciasto między garściami. To pięta twojej dłoni tworzy zapiekaną krawędź.
Obróć krawędź ostrego noża o blok czekolady, aby zrobić loki lub pokroić wióry za pomocą obieraczki do warzyw. Ułóż je na torcie.
Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do woreczka z końcówką średniej gwiazdki. Rozety tłustych rur wokół górnej krawędzi ciasta. Na środek każdej rozety wciśnij świeżą lub ożywczą wiśnię. Przechowywać w lodówce ciasto przez co najmniej 4 godziny, aby smaki stopić. Tuż przed podaniem polej wierzch cukrem pudrem.
Użyj około 24 uncji konserwowanych wiśni w syropie.
Czereśnie odcedzić, rezerwując syrop i czereśnie osobno. W małym rondlu zagotować 1/3 szklanki espresso lub mocnej kawy, zarezerwowany syrop i 3/4 szklanki cukru (lub do smaku), mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ciepła i rezerwy do czasu potrzebnego.
Bûche de Noël de Henri Variation
Do naszego świątecznego menu w 2010 roku użyliśmy smaków Czarnego Lasu do naszego bûche de Noël. Upiekliśmy génoise jako ciasto z blachy, namoczyliśmy syropem kirsch, rozłożyliśmy gęsto bitą śmietaną, a następnie rozsypaliśmy wiśnie na śmietanie przed zwinięciem ciasta. Posmarowaliśmy go tradycyjnym maślanym kremem czekoladowym. To sprawia, że lżejsze niż zwykle bûche, a nasi goście czyścić swoje talerze.
Jeśli używasz słoików, odcedz je, zachowując zarówno syrop, jak i wiśnie. Odmierzyć ilość syropu i odstawić. Wiśnie maceratować w szklanej misce w 1/2 szklanki kirsch przez 1 godzinę, rzucając je od czasu do czasu.
Odcedzić wiśnie, rezerwując je i kirsch oddzielnie.
Wlać syrop do małego rondla z kirschem i w razie potrzeby dodać cukier, aby uzyskać lekko słodki syrop o smaku wiśniowym. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego. Potrzebujesz około 1 szklanki syropu do ciasta. Resztę Użyj jako sos do lodów.
Z pamiątek Huberta Kellera: historie i przepisy z mojego życia Autor: Hubert Keller, © 2012 Andrews McMeel Publishing