Tort Czarny Las

Tort Czarny Las
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z Czarnego Lasu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 795 kalorii, 9g białka, oraz 56 g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką śmietanę, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las, oraz Tort Czarny Las dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść stojak na środku piekarnika. Masło i mąka 10-calowa patelnia do ciast o głębokości 3 cali, taka jak forma sprężynowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
3
Przesiać 1/2 szklanki mąki, kakao, i sól razem na arkuszu pergaminu i odstawić. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubić jajka, cukier i wanilię z dużą prędkością, aż mieszanina potroi się w objętości i jest bardzo gęsta, około 8 minut. Gdy trzepaczka zostanie podniesiona, ciasto utworzy grubą wstążkę, gdy spadnie z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Zmniejsz prędkość mieszania i ostrożnie stuknij suche składniki w mieszankę jajeczną. Jak tylko cała mąka zostanie dodana do jaj, zatrzymaj maszynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
5
Wlać roztopione masło, upewniając się, aby pozostawić białe, mleczne ciała stałe. Za pomocą dużej gumowej szpatułki, używając jak najmniejszej liczby pociągnięć, Zakończ składanie mieszanki mąki i masła do ciasta, aż do równomiernego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Natychmiast zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię, umieścić patelnię na blasze do pieczenia i piec, aż ciasto będzie po prostu jędrne w dotyku, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Przenieś ciasto do stojaka i pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut. Następnie przekręcić ciasto do góry nogami na stojaku do ostygnięcia. To spłaszczy lekko wypukły szczyt.
1
Umieścić cukier i 1/2 szklanki wody w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj kirsch i usunąć z ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
3
Wlać syrop do małej filiżanki lub miski i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
W dużej misce ubij śmietanę z cukrem i wanilią na średniej prędkości, aż utrzyma jędrne szczyty. Nie przegotowywać; bita śmietana powinna być gładka i jędrna. Śmietanę podzielić na 4 równe porcje i odstawić na bok. (Pomaga to zapobiec przedostaniu się do ostatniego kawałka dekorowania i odkrywania, że zabrakło kremu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
WaniliaWanilia
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Czereśnie odsączyć i podzielić na 2 równe stosy. Zarezerwować 8 do 12 wiśni do dekoracji górnej części ciasta, jeśli nie masz świeżych wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
3
Umieść ciasto na powierzchni roboczej z oryginalnym wierzchem. Obetnij wszelkie twarde skórki. Długim ząbkowanym nożem pokrój ciasto poziomo na 3 równe warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
4
Przenieś górną warstwę na talerz do serwowania, układając ją od góry do dołu.
5
Posmaruj go obficie syropem. Za pomocą szpatułki przesuniętej lub gumowej szpatułki, wygładzić na 1/2-calowej warstwie bitej śmietany. Przesunąć krem nieco poza krawędź ciasta. (Zapobiega to powstawaniu luk podczas osadzania następnej warstwy na wierzchu.) Połowę wiśni Nestle do bitej śmietany, rozsypując je równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzereśnieCzereśnie
KremKrem
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
SzpatułkaSzpatułka
6
Środkową warstwę ciasta ułożyć na wierzchu wiśni, lekko wciskając ją w warstwę bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
KremKrem
7
Posmaruj syropem, posmaruj bitą śmietaną, a pozostałą połowę wiśni rozetrzyj na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzereśnieCzereśnie
SyropSyrop
KremKrem
8
Na koniec dodaj ostatnią warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na wierzchu wiśni, ponownie osadzając ją w warstwie bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
KremKrem
9
Pędzel z syropem. Za pomocą lukru lub dużej gumowej szpatułki rozprowadź cienką warstwę bitej śmietany na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
SyropSyrop
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
SzpatułkaSzpatułka
10
Rozłóż grubszą warstwę na boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Cukiernie dodają ozdobny Brzeg zmielonej ciemnej czekolady wokół podstawy ciasta. Wypełnij kubki dłoni z niektórych czekolady mielonej i podnieś i przechyl go na podstawie ciasta wokół dolnej krawędzi. Obróć ciasto między garściami. To pięta twojej dłoni tworzy zapiekaną krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
CzekoladaCzekolada
BazaBaza
12
Obróć krawędź ostrego noża o blok czekolady, aby zrobić loki lub pokroić wióry za pomocą obieraczki do warzyw. Ułóż je na torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
13
Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do woreczka z końcówką średniej gwiazdki. Rozety tłustych rur wokół górnej krawędzi ciasta. Na środek każdej rozety wciśnij świeżą lub ożywczą wiśnię. Przechowywać w lodówce ciasto przez co najmniej 4 godziny, aby smaki stopić. Tuż przed podaniem polej wierzch cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
CzereśnieCzereśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
14
Odmiana Bezalkoholowa
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
15
Użyj około 24 uncji konserwowanych wiśni w syropie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta WiśnieTarta Wiśnie
SyropSyrop
16
Czereśnie odcedzić, rezerwując syrop i czereśnie osobno. W małym rondlu zagotować 1/3 szklanki espresso lub mocnej kawy, zarezerwowany syrop i 3/4 szklanki cukru (lub do smaku), mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mocna KawaMocna Kawa
CzereśnieCzereśnie
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
17
Wyjąć z ciepła i rezerwy do czasu potrzebnego.
18
Bûche de Noël de Henri Variation
19
Do naszego świątecznego menu w 2010 roku użyliśmy smaków Czarnego Lasu do naszego bûche de Noël. Upiekliśmy génoise jako ciasto z blachy, namoczyliśmy syropem kirsch, rozłożyliśmy gęsto bitą śmietaną, a następnie rozsypaliśmy wiśnie na śmietanie przed zwinięciem ciasta. Posmarowaliśmy go tradycyjnym maślanym kremem czekoladowym. To sprawia, że lżejsze niż zwykle bûche, a nasi goście czyścić swoje talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
CzereśnieCzereśnie
KirschKirsch
SyropSyrop
KremKrem
1
Jeśli używasz słoików, odcedz je, zachowując zarówno syrop, jak i wiśnie. Odmierzyć ilość syropu i odstawić. Wiśnie maceratować w szklanej misce w 1/2 szklanki kirsch przez 1 godzinę, rzucając je od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
KirschKirsch
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Odcedzić wiśnie, rezerwując je i kirsch oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
KirschKirsch
3
Wlać syrop do małego rondla z kirschem i w razie potrzeby dodać cukier, aby uzyskać lekko słodki syrop o smaku wiśniowym. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
KirschKirsch
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i odstawić do czasu potrzebnego. Potrzebujesz około 1 szklanki syropu do ciasta. Resztę Użyj jako sos do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SyropSyrop
5
Z pamiątek Huberta Kellera: historie i przepisy z mojego życia Autor: Hubert Keller, © 2012 Andrews McMeel Publishing

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Dornfelder i Riesling są moim najlepszym wyborem dla niemieckiego. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Możesz spróbować Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet red. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 3.5 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn