Tofu wieprzowe z rzeżuchą i kiełkami fasoli
Tofu wieprzowe z rzeżuchą i kiełkami fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 33g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 2,04 zł za porcję. 7 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś kiełki fasoli, tofu, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wodę, możesz podążać tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tofu i grzyby z kiełkami fasoli i szpinakiem, Edamame z Tofu, kiełkami fasoli i wodorostami, oraz Jak gotować: pikantne kiełki fasoli mung i tofu.
Instrukcje
Umieść wieprzowinę w woku lub patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż wieprzowina zrumieni się ze wszystkich stron, około 5 minut. Dodaj sos sojowy, wodę, imbir i czarny pieprz; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, około 40 minut.
Dodaj rzeżuchę i kiełki fasoli i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, ale jeszcze chrupiącej, jeszcze około 10 minut.
Dodaj tofu, przykryj i gotuj jeszcze 5 minut.