Tofu w stylu Szechuan z orzeszkami ziemnymi
Tofu w stylu Szechuan z orzeszkami ziemnymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sambal oelek, pre pieczarki, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szechuan warzywa i tofu Stir-Fry, Szechuan Tofu & Green Bean Stir-Fry, oraz Kurczak Szechuan (lub Tofu) w wiązkach sałaty (samodzielne gotowanie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Ułóż Tofu w jednej warstwie na wyłożonej folią galaretką patelni pokrytej sprayem do gotowania; broil 14 minut lub do złotego koloru.
Podczas gotowania tofu, połączyć bulion i następne 4 składniki (przez sos z czarnej fasoli), mieszając trzepaczką; odstawić.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj sól i grzyby; smażyć 4 minuty lub aż grzyby zaczną uwalniać płyn, od czasu do czasu mieszając. Wymieszać z marchewką i imbirem; gotować 1 minutę.
Dodać mieszankę bulionu; gotować 30 sekund lub aż sos zacznie gęstnieć.
Zdjąć z ognia; wymieszać z tofu i cebulą.
Podawać na ryżu; posypać orzeszkami ziemnymi.