Solone czekoladowo-orzechowe toffi to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, połówki orzechów pekan, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Toffi Solone - Czekoladowe Kwadraty, Toffi Solone - Czekoladowe Kwadraty, oraz Solona Czekolada Graham Cracker Toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Put pecans on a rimmed blacha do pieczenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tosty, o 8 protokół. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, posiekać grubo. Podzielić na 2 partie; drobno posiekać 1 partię. Odstaw obie partie na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Umieść cukier, masło, sól i 3/4 szklanki wody w 4-qt. rondel na średnim ogniu (patrz UWAGI). Gdy masło i cukier są stopione, zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest głęboki złoty brąz i środki 310 Na termometr cukierków, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Rożek Cukru Lodowego
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Patelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać wanilią (mieszanka będzie bąbelkowa) i drobno posiekanymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów Pekan
Wanilia
5
Wlać do 10-na 15-in. obramowana blacha do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Niech toffi ostudzić, aż Zestaw, co najmniej 30 minut. (W przypadku parzystych kawałków można "zdobyć" toffi, przecinając ją ostrym nożem po ustawieniu na około 10 minut, dzieląc na 5 pasków wzdłuż i 8 pasków w poprzek, aby uzyskać 40 sztuk. Wytrzyj nóż czystą ciepłą wodą po każdym plasterku, aby ułatwić cięcie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Toffi
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
7
Czekoladę posiekać i włożyć do średniej metalowej miski. Wypełnij 8-lub 10-in. patelnia z 1/2 cala. wody i doprowadzić do wrzenia. Zdejmij ciepło i włóż miskę czekolady do wody.