Tiramisu z białej czekolady z przyprawionymi gruszkami

Tiramisu z białej czekolady z przyprawionymi gruszkami
Tiramisu z białej czekolady z przyprawionymi gruszkami może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka fasoli waniliowej, ciężka śmietana do ubijania, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Truskawkowe Czekoladowe Tiramisu Trifle, Tiramisù Z Białej Czekolady, oraz Przyprawione gotowane gruszki w sosie czekoladowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać gruszki i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do medium, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż gruszki będą po prostu miękkie po przekłuciu nożem, około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Przenieść płyn z gruszkami do dużej miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść gruszki na talerz. Gotować płyn kłusowniczy w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje i zmniejszy się do hojnego 1 1/2 szklanki, o 15 protokół. Przecedzić do 2-szklanki miarki; wyrzucić przyprawy w sitku. Super. Przykryć i schłodzić gruszki i syrop gruszkowy do wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
GruszkaGruszka
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1
Połącz białą czekoladę, gruszkową brandy i 1/4 szklanki wody w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie. Wymieszać, aż będzie gładka (mieszanina będzie bardzo płynna). Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wyrzucić fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WaniliaWanilia
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
NasionaNasiona
WodaWoda
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Przenieść białą czekoladę do dużej miski; stopniowo dodawać mascarpone, ubijając, aż mieszanina będzie gładka. Chłodna mieszanka mascarpone, aż będzie lekko letnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
MascarponeMascarpone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Używając miksera elektrycznego, ubić 1 szklankę śmietany w średniej misce, aż uformują się szczyty. Uformować bitą śmietanę w mieszankę mascarpone w 4 dodatkach. Przykryć i schłodzić mus z białej czekolady, aż ustawi się, około 3 godzin. Zrób z wyprzedzeniem: gruszki i mus można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Bita śmietanaBita śmietana
MascarponeMascarpone
KremKrem
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Pokrój gruszki wzdłuż na pół i usuń rdzenie i łodygi; pokrój połówki wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
2
Ułóż ladyfingers, zaokrąglone boki w dół, w jednej warstwie na dnie 12-cup trifle dish (około 8 cali średnicy i 5 cali głębokości), pokrywając dno całkowicie (przy użyciu około 15 ladyfingers).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
3
Mżawka 5 łyżek syropu gruszkowego równomiernie na ladyfingers. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej, rozprowadź 1/3 musu z białej czekolady na ladyfingers, czyniąc warstwę nieco grubszą wokół zewnętrznych krawędzi naczynia ,aby mus był bardziej widoczny (środek warstwy musu będzie cienki). Zaczynając od zewnętrznych krawędzi naczynia, ułóż gruszki w jednej warstwie z zakrzywionymi krawędziami na bokach naczynia na musie, całkowicie pokrywając. Powtórz nakładanie ladyfingers, syropu, musu i gruszek jeszcze 2 razy. Przykryć czwartą warstwą ladyfingers (niektóre ladyfingers i plastry gruszki mogą zostać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
SyropSyrop
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4
Mżawka ladyfingers równomiernie z 5 łyżkami syropu. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić drobiazg i pozostały syrop gruszkowy oddzielnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
SyropSyrop
GruszkaGruszka
5
Za pomocą miksera elektrycznego, beat 2 filiżanki ubijania śmietany w dużej misce, aż miękkie szczyty tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj 1/4 szklanki syropu gruszkowego i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Pracując partiami, przenoś krem do dużej torebki z ciastami wyposażonej w dużą końcówkę Gwiazdy. Rozety rur na całej górze trifle, oplatając lekko w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SyropSyrop
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
7
Posypać krystalizowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
8
Dekoruj czekoladowymi lokami. DO AHEAD: może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
9
Cukier puder przesiać na drobiazg przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
10
* Mascarpone to włoski ser śmietankowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MascarponeMascarpone
11
** Dostępne w piekarni lub chleb sekcji niektórych supermarketów i w sklepach specjalistycznych żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
1
Aby czekoladowe loki, umieść jeden 3 1/2 uncji wysokiej jakości białej czekolady (takiej jak Lindt lub Perugina) na talerzu i kuchence mikrofalowej na wysokości w odstępach 5-sekundowych, aż lekko zmięknie, ale nie na gorąco lub zaczyna się topić. Używając obieraczki do warzyw i zaczynając od jednej długiej krawędzi tabliczki czekolady, ogol białą czekoladę w loki. Jeśli Ogolona czekolada rozpadnie się na małe odłamki, nie jest wystarczająco miękka, więc włóż ponownie do kuchenki mikrofalowej na kilka sekund. Jeśli czekolada stanie się zbyt miękka, pozostaw ją w temperaturze pokojowej lub krótko schłodź, aż trochę ujędrni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Baton CzekoladowyBaton Czekoladowy
CzekoladaCzekolada
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
MikrofalówkaMikrofalówka

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn