Tiramisu Parfaits
Przepis Tiramisu Parfaits może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 1 godzina i 20 minut. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis z Kraft Recipes ma 6 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś chłodną bitą polewę, wafle waniliowe, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Tiramisu Parfaits, Smoking Tiramisu Parfaits, oraz Indywidualne Tiramisu Parfaits.
Instrukcje
Zarezerwuj 6 wafli do dekoracji. Grubo rozbić Pozostałe wafle; odstawić. Ubić serek topiony, cukier i wanilia w średniej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Delikatnie wymieszać W 1-1 / 2 szklanki ubitej polewy.
Skropić kawą kawałki wafla w małej misce. Łyżka 2 Łyżki. z mieszaniny serów śmietankowych w każdym z 6 (8-oz.) okulary parfait; top z 1 do 2 łyżki. nasączone kawałki wafli. Powtórz warstwy; wierzch równomiernie z pozostałą mieszaniną twarogu. Kryć się.
Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę. Top równomiernie z pozostałych 3/4 Puchar ubitą polewą i zarezerwowane wafle tuż przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo