Tipsy wołowe i sos Merlot z ryżem wołowym i cebulowym
Końcówki wołowe i sos Merlot z wołowiną i cebulą ryż może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 26g białka, oraz 29g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać grzyby, pietruszka, brązowy sos mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 469 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Patelnia wołowina porady i sos, Proste końcówki wołowe i sos, oraz Tipsy wołowe z sosem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić mąkę, 1/4 Puchar sos Worcestershire, czosnek w proszku, i przyprawione sól w dużej misce, aż gładka i wrzucić końcówki wołowiny w mieszaninie mąki do herbu.
Usuń wołowinę łyżką szczelinową.
Rozgrzać olej roślinny w dużej ciężkiej patelni lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu; gotować i mieszać grzyby i 1 małą posiekaną cebulę w oleju, aż cebula będzie przezroczysta, o 8 protokół. Mieszać w przyprawione końcówki wołowiny i gotować i mieszać, aż wołowina jest rumiane i nie Różowy wewnątrz, o 10 protokół.
Wlać bulion wołowy i ubić suchy brązowy sos wymieszać do mieszaniny wołowiny, aż będzie gładka; wymieszać w 1/2 łyżeczka sos Worcestershire, liść laurowy, pietruszka, i merlot. Doprowadzić do duszenia i zmniejszyć ogień; dusić, aż sos zgęstnieje, o 10 protokół.
Przełożyć do wolnej kuchenki, przykryć i gotować na niskim poziomie przez 8 godzin.
Około 25 minut przed podaniem, roztopić masło w rondlu na średnim ogniu i gotować i mieszać 1 mały posiekaną cebulę, aż przezroczyste, o 5 minut. Wymieszać ryż do mieszaniny i wlać consomme wołowiny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć. Gotuj ryż na wolnym ogniu, aż stanie się miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 15 minut; odstawić ryż na 5 minut, przykryj go widelcem.
Podawać końcówki wołowe i sos na ryżu.