Tilapia zapiekana z cytrusowym winegretem

Tilapia zapiekana z cytrusowym winegretem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii smażonej na patelni z winegretem cytrusowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 233 kalorie, 34g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.64 za porcję. Jeśli masz pieprz, filety z tilapii, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tilapia zapiekana z kapustą i winegretem cytrynowym, Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, oraz Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Rybę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
3
Dodaj 2 filety na patelnię; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi filetami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać białe wino do patelni; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Połącz szalotki i pozostałe składniki, dobrze mieszając trzepaczką; wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj mieszankę szalotki do patelni; smażyć 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieścić 1 filet na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 3 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćŚredni
Gotowe W36 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn