Tilapia zapiekana z cytrusowym winegretem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tilapii smażonej na patelni z winegretem cytrusowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 233 kalorie, 34g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.64 za porcję. Jeśli masz pieprz, filety z tilapii, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tilapia zapiekana z kapustą i winegretem cytrynowym, Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, oraz Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Rybę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj 2 filety na patelnię; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi filetami.
Dodać białe wino do patelni; gotować 30 sekund lub aż płyn prawie wyparuje.
Połącz szalotki i pozostałe składniki, dobrze mieszając trzepaczką; wymieszaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodaj mieszankę szalotki do patelni; smażyć 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
Umieścić 1 filet na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 3 łyżki sosu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris