Tilapia z pomidorowo-pomarańczowym smakiem

Tilapia z pomidorowo-pomarańczowym smakiem
Tilapia z pomidorowo-pomarańczowym smakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Za 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 237 kalorii, 35g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu winnego, masła, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać sól, możesz podążać za tym daniem głównym z Przepis Na Obroty Jabłek jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Tilapia Z Ciepłym Pomidorowym Smakiem, Pieczona Tilapia z masywną salsą pomidorowo-pomarańczową, oraz Tilapia ze smakiem ogórka dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść rybę w natłuszczonym 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Skrop masłem; posyp 1/4 łyżeczki soli i pieprzem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Piec w temperaturze 425° przez 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
W małej misce wymieszaj pomidor, pomarańczę, cebulę, kapary, brązowy cukier, ocet i pozostałą sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podawać z rybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest kolekcja diamentów Francisa Forda Coppoli Monterey Pinot Noir. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Monterey Pinot Noir
Francis Ford Coppola Diamond Collection Monterey Pinot Noir
Srebrna Etykieta Pinot Noir ma jasny rubinowy kolor i ujawnia kuszące perfumy z czerwonych śliwek, kwiatów i słodkich przypraw. Obfite smaki czarnej wiśni, ciemnej porzeczki i truskawki wypełniają pluszowe podniebienie, a nuty drzewa sandałowego przechodzą w miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn